C2: Een feestje thuis is altijd leuk!

De een na laatste wedstrijd staat op het program. Thuis tegen de nummer laatst uit Culemborg. Kampioen zijn we vorige week al geworden maar het allermooiste is het toch om dat op je eigen terrein, bij je eigen cluppie te vieren. We treden aan op het prachtige hoofdveld van Driebergen en de kampioensmuziek van Queen klinkt uit de speakers. Verwachtingsvol zoeken de supporters een plekje in de zon om hun helden te bewonderen maar vooral aan te moedigen. De fotografen Johan en Robert installeren zich op de voor hen beste posities.

We zijn toch onder de indruk en misschien ook wat zenuwachtig van alles wat er om ons heen gebeurt. We domineren de 1e helft, creĆ«ren hele mooie kansen maar weten niet te scoren. De keeper van de tegenpartij groeit uit tot de man van de wedstrijd. Tot overmaat van ramp komt Silva ongelukkig ten val , valt Joop over de struikelende Silva en moeten beiden het veld af met een enkelblessure. Met rust is de stand nog 0-0. Enigszins teleurgesteld gaan we rusten. Trainers geven aan dat we wat rustiger moeten spelen en niet te snel de lange bal spelen maar vaker de combinatie met elkaar moeten zoeken. Het beeld blijft hetzelfde. C2 domineert maar scoren blijft uit. Dan overkomt Mart datgene wat je nu net niet wilt. Hij krijgt ongelukkig en keihard een bal op zijn gezicht en moet met een, haast niet te stoppen , bloedneus het veld verlaten.3 man geblesseerd op de bank. Wordt het zo’n wedstrijd denken Mick en ondergetekende en daarbij denken we terug aan Sporting uit. Door een foutje in onze achterhoede komen we zelfs en geheel tegen de verhouding in op 0-1 achter. Dat nooit, beslissen de mannen en ook de geblesseerde spelers rechten de rug, enkels en neuzen. We blijven beuken op de Culemborgse vestingsmuur , waar met 5/6 man verdedigd wordt. Opgeven is geen optie voor de mannen van de C2. Dat gaan we de in grote aantallen opgekomen supporters, en onszelf, niet aandoen. Met een geweldig vlammend afstandsschot van Yusuf gaat het eerste deel van de vestingsmuur om. 1-1, en volledig terecht. De wisselspelers staan te springen op de bank en willen terug het “strijd” veld in. Ze worden terug ingebracht voor 3 andere vermoeide strijders. En door!!!

Nu is het een kwestie van tijd. Supporters leven uitbundig mee. Met nog ongeveer 5 minuten te gaan wordt er een prachtige aanval over links opgezet met Jaimy als aangever van een geweldige eindpass en een superscherpe Roland die met zijn rechterbinnenkantje de bal uiterst koel binnenschiet. Dan gaat de Culemborgse muur definitief neer. 2-1 Het dak gaat eraf bij ons en een vreugdeexplosie davert over sportpark de Woerd. De goed leidende scheidsrechter van Rijnsoever fluit kort daarna af en wij hangen overwinning 14 aan onze zegekar. Na afloop hebben de supporters een erehaag opgesteld waar de spelers onder luid applaus tussendoor gaan op weg naar de tribune en de terechte en verdiende huldiging. Vanuit het bestuur feliciteert Hans van Vugt de spelers en reikt elke speler persoonlijk een medaille uit. Teammanager, vaste grensrechters en trainers worden niet vergeten . De trainer van het 1e van FCD overhandigd elke speler bloemen. Alle spelers krijgen een glas alcohol vrije champagne en we proosten met elkaar op het behaalde resultaat. Na afloop is er in de kantine voor iedereen een drankje en patat. Voor de supporters is er koffie en taart. Een creatieve voetbalmoeder, de moeder van Filip, heeft een prachtig C2 voetbalstadion gebakken (zie foto), zo mooi dat het bijna zonde is dat we hem opeten. Hij smaakt toch minimaal zo lekker als hij er uitzag en op gaat hij.

Onze dank gaat uit naar alle mensen die meegewerkt hebben aan dit speciale en onvergetelijke moment voor de mannen van FCD C2.

Geniet nog even na van de prachtige foto’s gemaakt door Johan en Robert.

Ernst en Mick.