C5 wint voor de eerste keer!

De wedstrijd tegen é én van onze concurrenten PVCV.De voortekenen waren goed. Het was mooi weer we mochten zoals zo vaak op veld 4 aantreden tegen PVCV. We zaten ook nog in kleedkamer 16 dat is het geluksgetal van trainer/coach Pascal. Begin van de wedstrijd staat PVCV met 3 punten voor op ons. Dat gat wilde ik en het team gaan dichten tot 0

Begin van de wedstrijd 09:00. We beginnen met een 4-3-3 opstelling waarbij de links en rechts mid dicht bij de mid mid beginnen. Vanuit deze organisatie begonnen we elke spelhervatting.

Eerste Helft: De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud toen hadden we al een 100 procent kans. Deze werd helaas gemist. Daarop volgend kregen we nog meer 100 procent kansen wel geteld drie stuks.Voordat Lucas de ban brak met op het oog een goed geplaatste bal naar voren door Merlijn waarop Lucas zijn snelheid optimaal benutte om te kunnen scoren. 1-0 15de minuut. Toen het doelpunt was gevallen bleven we goed georganiseerd staan. Dit onder leiding van aanvoerder Jop die achter alles goed heeft neergezet. Paar minuten voor de rust kwam er nog 1 schot van Kjeld die rakelings over de lat ging helaas de verkeerde kant van de lat. Na 30 minuten spelen floot de scheids af dus 5 min te vroeg, wat ons en de tegenstander niet heel veel uitmaakten. Ik heb het wel gemeld bij de scheidsrechter die zijn excuses ook aanbod.

Rust: Spelers zijn door het dolle heen. We staan 1-0 voor. Deze luxe hebben ze nog niet meegemaakt dit seizoen. Ik heb ze aangesproken dat ze zo door moeten gaan en dat ze goed op hun positie blijven en rug en ruimte dekken geven.

Tweede helft: We begonnen gelijk fel waardoor PVCV niet meer wist wat ze moesten doen. We zijn 4 minuten bezig en Merlijn krijg op het middenveld de bal. Hij legt hem heel goed in de diepte waardoor Lucas de 2-0 binnen kan schieten. De spelbeleving was goed van de C5. De juiste bal werd er steeds gegeven er was rust en overzicht aan de bal. In de 16de minuut werd Lucas gevloerd door een speler van PVCV. Hij werd gehaakt waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan een gele kaart te geven aan de speler van PVCV omdat Lucas een doorgebroken speler was. In die 10 minuten dat wij met een man meer stonden werd er niet gescoord. Wel hadden we weer genoeg kansen. Tot 3 min voor tijd krijgt Tim de bal op de 16 hij dacht nu of nooit hij schiet hem met buitenkant recht precies in het hoekje van het doel. Een perfect geplaats schot maakt dus de 3-0

PVCV had vrijwel de hele wedstrijd niets in te brengen tegen onze verdediging. Ze hebben de hele wedstrijd maar vier kansjes gehad waar van twee 100 procent kansen die door Damon goed tegengehouden werden en hij de 0 hield.

Eindstand 3-0 We zijn trots op de spelers van de C5!

Pascal
Trainer en vandaag coach