Collectief E1 neemt punten mee uit Naarden

Vandaag was het de eerste competitiewedstrijd na de goed verlopen eerste pouleronde in de beker. Lekker vroeg stonden we om 7.30 uur bij Hoenderdaal voor vertrek. Olivier en Hidde waren geblesseerd en dus hadden we twee aanvullingen vanuit de E2 met Joost en Ismael. Maar waar was Olivier? Hans (vader) dacht wat voorrechten te hebben na 1 verslag: wachten op iemand die geblesseerd is? “Het was toch 7.45 uur? Maar goed na het oppikken van Olivier gingen we eindelijk op weg naar Naarden. Mama Erik gaf een extra ronde in Naarden en Papa Vos en zoon waren even zoek ( op vossenjacht?), maar we zaten allemaal op tijd in de kleedkamer voor de taktische bespreking. Daarna eindelijk tijd om het veld te betreden. De warming up van de tegenstander zag er goed uit en dit zette ons op scherp.

De wedstrijd startte om 8.45 uur en vanaf het begin was duidelijk dat NVC een goed voetballende ploeg was. We kwamen er lastig uit en werden door de goed combinerende tegenstander onder druk gezet. Dit leidde echter meer tot dreiging dan kansen. In de 4e minuut werden wij eindelijk gevaarlijk. Een strakke pass van Teun met links (“ja mam, hij was echt met links”) op Anouar zette hem alleen voor de keeper. Hij faalde niet 0-1.
NVC bleef dreigend en kreeg diverse kansen, maar kon pas profiteren na een communicatiefout tussen Erik en Mart: 1-1. Fabian, inmiddels vaste kracht in de verdediging, stond wederom zijn mannetje aan de rechterkant en was effectief in afpakken van de bal. Erik stond als een generaal achterin tegenover de goede spits en speelde een uitstekende wedstrijd. Ook Ismael speelde sterk op linksachter, aangemoedigd door de ouders was hij onpasseerbaar. Het leek ons mee te zitten met een bal op de paal en Mart die redde tot twee keer toe goed bij 1 tegen 1 en bij een corner kopte Teun op de lat (wel van ons eigen doel). Na circa 19 minuten kwamen we er eindelijk wat meer uit naar voren. Teun zette met een snelle vrije trap Rutger alleen voor de keeper, maar helaas ging de bal naast. Het was wel de opzet voor ons om meer voorwaarts te spelen met minder kansen voor NVC. Vlak voor de rust nog een schot van Joost, maar we gingen met 1-1 de rust in.

Jorgen ging voor de taktische tips en (coach) Erik nam nog even de regels door met de scheidsrechter. Hij zat er nog al eens naast met onder andere corners, ingooien en wisselen (beide kanten op trouwens). De tweede helft deden we er een schepje bovenop vanaf het begin. De eerste 15 minuten speelden we vol op de aanval. Anour legde goed terug en het schot van Teun werd gepakt, schoten van Anour, Vos, Stein, Joost, Rutger en kopbal van Teun leidden niet tot succes. Mart keepte weer uitstekend met een wereldredding toen de spits van NVC alleen op hem afkwam en ook toen er schoten op hem af werden gevuurd. Bij de lastige corners was hij steeds alert door de bal weg te stompen.

We hebben ook geoefend op druk zetten de afgelopen weken: Geef ruimte aan de keeper om uit te rollen en dan allemaal aansluiten en opjagen. In de 18e minuut werd dit perfect uitgevoerd. De bal werd veroverd door Anouar, hij speelde Teun aan en die legde perfect opzij, zodat het een koud kunstje was voor Rutger de 1-2 in te tikken. Achter coach Erik klonk een luid gejuich van de meegereisde en actief meelevende supporters / ouders. Ze begonnen achter de hekken, namen vervolgens plaats in de dugout en stonden tenslotte bijna op de zijlijn. De spanning was ook aan hun gezichten af te lezen en dat kwam er uit bij de 1-2. Fijn zulke betrokken ouders. Ook Olivier en Hidde zaten zich te verbijten op de bank. Ze deden toch liever mee. Wel opvallend was de (nog steeds) afwezige teammanager Paul. Hij doet het met de verslagen. Het lijkt op vertrouwen in de technische staf?
Het leek een bevrijding. We bleven goed combineren en NVS kwam er nauwelijks meer uit. De 1-3 was van Rutger na goed voorbereidend werk van Anouar. Rutger is inmiddels onze eigen El Ghazi. Hij “draait” 2 doelpunten per wedstrijd en staat op 8. Na de wedstrijd van dit weekend van Ajax haakt El Ghazi af voor dat gemiddelde. Hij moet nu echt zijn meerdere erkennen in Rutger.
Terug naar de wedstrijd. Mart redde wederom knap en schoten van Cas en Rutger na vloeiende aanvallen werden door de keeper gekeerd. Joost liet in de laatse minuut zien hoe je wel moest schieten en legde de bal strak in de onderhoek: 1-4.

Na de wedstrijden was het tijd voor de complimenten voor het team. De tegenstander was misschien voetballend beter, maar onze teamprestatie was (weer) ongeëvenaard en de overwinning verdiend. Joost en Ismael bedankt voor jullie bijdrage aan deze collectieve prestatie.

2015-09-12 NVC E1 -Fc Driebergen E1