Combinatiespel JO9-1 werpt vruchten af

De dag begint weer vroeg en dit keer helaas ook regenachtig. De JO9-1 verzamelt zich onder het afdakje van de kantine van FC Driebergen. Op het programma vandaag een thuiswedstrijd tegen CDW JO9-1 uit Wijk bij Duurstede. Als de jongens het veld oplopen voelen ze de regen niet meer: er moet gevoetbald worden en ze hebben er weer zin in!

De wedstrijd begint goed. CDW nam de nieuwe vorm van aftrappen – waarbij je de bal ook naar achteren mag spelen – wel heel letterlijk. Huib neemt de bal gelijk over en scoort het snelste doelpunt ooit. Het tweede doelpunt volgt niet lang daarna. Huib passeert twee man op rechts en geeft een voorzet. Daan schiet de bal met een koelbloedig schot in. In de achtste minuut krijgen we een vrije trap tegen. Gelukkig is daar keeper Abel met een prachtige redding.

Nog een spannend moment volgt in de veertiende minuut: een gevaarlijk schot voor het doel van CDW waar Marnix spectaculair voor duikt. Twee minuten later scoort Tristen op links een mooi intikkertje na een schot van Bas. Helaas volgt daarna een moment van zwakte. Een eerste mooie poging van CDW op het doel mislukt, maar daarna scoren ze alsnog en gaan we met 3-1 de rust in.

Tweede helft

Het duurde even voor de jongens weer in de wedstrijd zitten. CDW gaat een aantal keer alleen op de keeper af. Een paar mooie kansen die Abel er gelukkig weet uit te houden. De spanning is te voelen aan de kant! In de 29e minuut komt Pieter sterk aan de bal. Hij schiet hoog, Tristen neemt over en scoort. Een zucht van verlichting gaat door het FCD-publiek. In de 33e minuut een prachtige aanval opgezet door Geander. Mooi combinatievoetbal: Geander past naar Daan, Daan naar Huib en Huib scoort. Je ziet dat de jongens elkaar steeds beter kunnen vinden tijdens de wedstrijd. In de 34e minuut nog een keihard schot van Bas op de paal. FCD wint met 5-1!

Klassement

Gelukkig telde het nemen van de penalty’s na afloop van de wedstrijd niet mee voor het doelsaldo.

Met de vierde plaats op de ranglijst houdt JO9-01 nu acht teams onder zich. Desto staat nog ongeslagen bovenaan. Volgende week staat de beker op de planning tegen de gevreesde tegenstander Jonathan uit Zeist. JO9-01 heeft tot nu toe nog alle bekerwedstrijden gewonnen.

20161015_091948