Cursus SPELBEGELEIDER/ PUPILLENSCHEIDSRECHTER

Banner Balkan Restaurant
FC Driebergen is erg trots op haar pupillenscheidsrechters en we krijgen dan ook vaak te horen van met name clubs die bij ons op bezoek zijn dat FC Driebergen het goed heeft geregeld met pupillenscheidsrechters en dat de kwaliteit zo hoog is. Dat willen we natuurlijk zo houden en daarom blijven we op zoek naar nieuwe pupillenscheidsrechters.
Speel je vanaf dit seizoen in de JO13 of MO13 (of in een hoger team) en zou je het leuk vinden om leiding te geven aan pupillenwedstrijden, geef je dan op voor de cursus Spelbegeleider en Pupillenscheidsrechter en behaal het certificaat Spelbegeleider/pupillenscheidsrechter. De pupillenscheidsrechter begeleidt de pupillenwedstrijden zodat de spelers plezier beleven aan het spel, maar je bent ook verantwoordelijk voor het handhaven van de spelregels. Je hebt een beslissende rol als het gaat om de uitleg van deze spelregels.
Maar ook de vaders en moeders die de JO8, JO9 en JO10 wedstrijden begeleiden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de cursus. Vindt u het leuk om op deze actieve manier betrokken te zijn en wilt u eigenlijk ook wel precies weten wat nou de regels en afspraken zijn, geef u dan ook op.
De cursus bestaat uit theorie en praktijk. De theorie vindt plaats op twee avonden van 19.00 uur – 21.00 uur. Het praktijkgedeelte – tussen de beide bijeenkomsten – bestaat uit twee stagewedstrijden bij onze eigen vereniging. Tijdens de opleiding krijg je om de vier dagen via de app een aantal toetsvragen voorgelegd. Deze kan je beantwoorden wanneer het jou uitkomt; dit duurt telkens een paar minuten. De cursus wordt afgesloten met een spelregeltoets. Wie daarvoor is geslaagd en de cursus verder ook met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een certificaat.
De precieze data zijn nog niet bekend. Dat hangt af van het aantal deelnemers.
Stuur dus een email naar scheidsrechter@fcdriebergen.nl met je naam en mobiele nummer en in welk team je zit en ik neem dan contact met je op.
Paul van Oosten
Scheidsrechtercoordinator FC Driebergen