D1 verslaat directe concurrent Woudenberg

Met een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje begon de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen onze D1 en Woudenberg D1 al direct goed. Dat het met deze temperatuur flink doorzetten zou worden voor de beide ploegen was al snel duidelijk. In de thuiswedstrijd was er met 2-0 gewonnen en de D1 kwam vandaag voor niets minder dan drie punten. De voorbereiding verliep was rommelig door het internationale toernooi dat werd gehouden bij Woudenberg. O.a. een jeugdteam van Arsenal was aanwezig, dus we bevonden ons in goed gezelschap.

De D1 begon voortvarend aan de wedstrijd. Achterin was het even zoeken met gelegenheidslinksback Stijn en met Ole in het centrum. Gelukkig stond de ervaren Jort hier nog tussen die het overzicht goed bewaarde. Het spel ging op en neer, zonder dat beide ploegen echt grote kansen kregen. De wedstrijd werd opengebroken door een vlammend afstandsschot van rechtsback Floris van ver buiten de 16. De keeper hoorde hem alleen voorbij suizen en zag daarna het net trillen. De 1-0 stond op de borden. Het team werd gelukkig niet overmoedig en bleef geconcentreerd en fel spelen. Na een kleine 20 minuten spelen gaf de scheidsrechter het signaal voor een korte drinkpauze.

Voor de D1 ook het signaal om direct te wisselen. De net van vakantie teruggekomen Luuk Niehoff nam zijn plek centraal achterin weer in. Wouter kwam in de spits te spelen en Khalil kwam voor Tobias op het middenveld. Na de onderbreking was de ploeg duidelijk nog niet helemaal scherp, want binnen twee minuten lag de 1-1 in de goal. Een doorgebroken middenvelder kon een op een doorlopen op de invallende keeper Lucas en die was kansloos bij het schot. Ondanks de tegenvaller was de D1 in staat om nog een tandje bij te zetten. De duels werden weer gewonnen en de tegenstander teruggedrongen op hun eigen helft. De D1 kreeg diverse kansen waaronder een prachtige omhaal van Mounir die helaas op de lat belande. Zonde. Maar een paar minuten was het toch raak. Door op diverse plekken goed druk te zetten werd de bal snel veroverd en via een paar schijven kwam de bal voor de voeten van Mounir die de bal in de korte hoek plaatste, 1-2. Met deze stand ging de ploegen de rust in.

Na rust was de ambitie om op deze manier door te zetten. Helaas viel al snel na de rust de 2-2. Een klein moment van onachtzaamheid in de defensie maakte dat een van de aanvallers van Woudenberg opnieuw een op een op de keeper af kon gaan. Lucas zat er dit keer dicht bij, maar kon niet voorkomen dat de gelijkmaker erin viel. De beide ploegen knokten voor wat ze waard waren met mooie kansen aan beide zijde. Voor Driebergen was er nog een bal op de paal en een mooi schot van Wouter dat net wat kracht miste. Achterin vocht de excellerende Stijn voor wat hij waard was, kwamen onze centrumverdedigers regelmatig op en op het middenveld liep Tobias alles dicht. Toch was het Woudenberg dat op voorsprong kwam. Met een prachtig afstandsschot kwam Woudenberg voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong.

Opnieuw werd er niet opgegeven. Met de weer ingevallen Sam (voor Douwe) op de linkervleugel en Luuk Andriessen op de rechtervleugel was het steeds zoeken naar de mensen voor de goal. Iedereen voelde dat we deze wedstrijd niet hoefden te verliezen. Dat wij ook prima kunnen afwerken bewees Mounir al snel. Met een prachtig schot en daarmee zijn tweede doelpunt van de middag zetten hij de stand weer gelijk.

Na de 3-3 was het tijd voor het alles-of-niets-scenario dat in de rust al was besproken. Centrumverdediger Jort schoof door naar de spits als extra breekijzer en op het middenveld kwam Joep terug in de ploeg om de uitbrekende tegenstanders goed op te vangen. De druk lag nu echt bij Woudenberg, maar Driebergen moest oppassen geen tegengoal weg te geven. De tactiek pakte goed uit en uit een prachtige voorzet scoorde Luuk Andriessen de oh zo belangrijke goal. Met nog een minuut of 5 op de klok was het nu een kwestie van tegenhouden en de bal goed in de ploeg rond te laten gaan. Alle spelers perste nog een keer de laatste energie eruit. Een laatste aanval over de rechterkant liep nog bijzonder af. Luuk A. kreeg de bal ingespeeld. Op dat moment stond Wouter al buitenspel, maar Luuk niet en mocht dus doorgaan. De voorzet van Luuk was op maat en Wouter ronde prachtig af. Echter de scheidsrechter besloot de treffer niet te tellen vanwege het buitenspel van Wouter daarvoor. Wel floot hij direct af, waardoor de drie punten mee gingen in de tas terug naar Driebergen.