D7 knokt zich terug

Op het door veel spelers niet geliefde veld 4 speelt de D7 op zaterdag 19 maart zijn derde competitiewedstrijd tegen de D8 van VRC. In het najaarsseizoen was het onderlinge resultaat 2-1 voor de Driebergenaren. En ook nu is de thuisploeg erop gebrand te winnen.

De opstelling: achterhoede: Pieter, Yura, Lucas en Fabian; middenveld: Simon en Sven van Wanrooij; aanvallers: Thijs, Lars, Sven Rouwenhorst en Martin; wissels: Abdelilah en Pjotr. Willem staat uiteraard onder de lat.

De wedstrijd start gelijk goed voor de D7. In de eerste 4 minuten heeft de thuisploeg even zoveel doelkansen, met daarbij een hoofdrol voor Sven Rouwenhorst, Thijs en Martin. Ook verdedigend staat Driebergen z’n mannetje en weet het de aanvallen van VRC te stuiten. De D7 is duidelijk de betere ploeg en dat zou moeten leiden tot een voorsprong. Jammer genoeg zijn het de Veenendalers die, geheel tegen de verhoudingen en verwachtingen in, de score openen, kort daarna gevolgd door een 2e treffer. De D7 laat de moed echter niet zakken en blijft fel en actief aanvallen. En met resultaat! Want na diverse doelkansen lukt het Sven Rouwenhorst de stand op 1-2 te krijgen: na een mooie voorzet van Martin schiet hij met links in.
Niet veel later krijgt Lars de bal vol op zijn slof en schiet ‘m snoeihard in het Veenendaalse net. De verhoudingen zijn hersteld en met 2-2 gaan de ploegen de rust in.

Voor de tweede helft krijgt de D7 van de coach 2 opdrachten mee: inzet blijven tonen en de linies bij elkaar. En met name de eerste opdracht wordt door Driebergen vervuld. Waar de D7 in eerdere wedstrijden nog wel eens het hoofd liet hangen in de 2e helft, is daar nu niks van te merken. Met evenzoveel felheid en inzet jaagt Driebergen op de bal. Scoren blijft echter een probleem; diverse keren wordt naast of over geschoten of krijgt de keeper van VRC de bal in de handen gespeeld. VRC blijft gevaarlijk op de counter, maar treft gelukkig regelmatig het blok van Lucas, Fabian, Yura en Simon.
Driebergen maakt het voor de toeschouwers enorm spannend door pas in de slotfase van de wedstrijd op voorsprong te komen. Martin onderschept een doeltrap van VRC en schiet prachtig hoog over de keeper heen: het is 3-2. Martin is vervolgens ook de aanjager van de 4e goal, die door Lars wordt ingeschoven.

Door deze mooie prestatie klimt de D7 naar de 3e plaats in de competitie, met 3 wedstrijden minder gespeeld dan de nummers 1 en 2. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen CDW op het programma. Bij winst – en die kans is groot – schuift Driebergen omhoog naar de 2e plaats!