D7 op bekerkoers

Muta Sports
Het is een koude zaterdagmiddag als de D7 zijn 3e bekerwedstrijd moet spelen. Omdat 4 spelers afwezig zijn, wordt het team versterkt met Calvin van Wijk en Jeffrey Krop van de D6 en Jordy van Haarlem van de D4. Bunnik is de tegenstander en de opdracht is duidelijk: winnen. En dat is precies wat de D7 doet.
De startopstelling: Thijs, Sven Rouwenhorst en Martin in de aanval, Calvin, Yura en Jeffrey op het middenveld, Tygo, Simon, Lucas en Fabian in de achterhoede en Willem onder de lat. Abdelilah, Jordy en Sven van Wanrooij starten als wissel.
Vanaf het begin van de wedstrijd heeft de thuisploeg de overhand en speelt de actie zich vooral af op de helft van de tegenstander. Een aantal malen komt de D7 dichtbij een doelpunt, mede dankzij een sterk spelende Martin op rechts en Sven Rouwenhorst, die nipt over kopt. Bunnik komt een enkele keer in de buurt van het Driebergse doel, maar niet voorbij Willem.
Toch duurt het tot de 20e minuut, voordat de openingstreffer valt. Het is Calvin, die hoog inschiet, onhoudbaar voor de keeper, en Driebergen op 1-0 brengt. Kort daarna probeert Jordy hetzelfde trucje uit te halen, maar helaas gaat de bal over.
Bunnik probeert vervolgens een aantal uitbraken te forceren, maar stuit telkens op een goed verdedigende thuisploeg. Driebergen is de betere partij en hoewel in de eerste helft niet meer wordt gescoord, is duidelijk, dat er meer in het vat zit.
De 2e helft start met een doelpunt voor de bezoekers: Willem grijpt weliswaar de bal na een aanval van Bunnik, maar laat de bal uit zijn handen glippen, waarvan het enige meisje in het veld gebruik maakt en de stand gelijk trekt. Tot meer is Bunnik echter niet in staat. Hoewel de bezoekers af en toe nog wel in de buurt van het Driebergse doel komen, wordt er door hen niet meer gescoord.
Bovendien stelt de D7 na het tegendoelpunt snel orde op zaken. Thijs kan met de bal bijna tot aan de achterlijn lopen en schiet ‘m strak langs de keeper. Het is 2-1. Ook de 3e goal is een hele mooie: Tygo geeft een hoge bal, die al draaiend op het hoofd van Sven Rouwenhorst belandt, daarna op zijn voet en vervolgens hoog in het net. Als korte tijd later Abdelilah de 4e treffer voor de D7 maakt, is de wedstrijd definitief gespeeld en kan Driebergen 3 punten bijschrijven.