D7 pakt 3 punten

Op 19 september treedt de D7 voor de 2e competitiewedstrijd aan tegen Roda uit Leusden. Na het verlies van vorige week is Driebergen erop gebrand om nu te winnen. Willem staat op doel; Lucas, Yura, Pieter en Fabian beginnen in de verdediging; Martin, Abdelilah en Pjotr staan in de aanval en Wassim, Sven Rouwenhorst en Lars vormen het middenveld. Tygo, Thijs, Simon en Sven van Wanrooij staan in de wissel.

De eerste 20 minuten weet Roda goed tegenwicht te bieden aan het aanvallende spel van Driebergen. De thuisploeg is veel aan de bal, speelt fanatiek en laat een aantal mooie acties zien. Zo wordt Pjotr een aantal malen goed aangespeeld door Martin. Ook Abdelilah is veel voor de goal van Leusden te vinden en Wassim krijgt de kans om te scoren met een hakje. Mede door de inzet van Lucas, Yura, Pieter, Lars en Fabian is Driebergen ook in verdedigend opzicht de betere ploeg. En Willem weet zijn doel dankzij een paar goede reddingen schoon te houden. In de 20e minuut valt de eerste goal voor de D7: Lars komt op links op en ziet dat Pjotr goed voor het doel staat. Hij geeft een voorzet, Pjotr neemt de bal op zijn slof en schiet: het is 1-0 voor Driebergen. Een tweede treffer blijft niet lang uit. Hoewel Roda flink wat spelers binnen de 16 meter heeft staan, weet Sven Rouwenhorst de rust te bewaren en schiet heel beheerst vanaf een meter of 20 raak. Het is 2-0.
Één minuut voor tijd wordt het 3-0 voor de D7: Simon schiet een hoge bal richting het doel van de tegenstander, die door de keeper wordt gekeerd. In de rebound is daar echter Abdelilah, die scoort.

Na de rust is Roda meer op de helft van zijn tegenstander te vinden en weet vrij snel te scoren. Over de Driebergse keeper komt de bal in het net terecht. Het is 3-1. De D7 weet er in de tweede helft meerdere corners uit te slepen, maar helaas leiden die niet tot een doelpunt. Ook Tygo krijgt een aantal kansen, maar scoort niet. Wel krijgt de thuisploeg de mogelijkheid een penalty te verzilveren. Lars wordt in het 16-metergebied onderuit gehaald en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Helaas schiet Martin de bal over.
Leusden komt nog gevaarlijk dichtbij en rekt de stand op tot 3-2. Gelukkig klinkt na 5 minuten het bevrijdende eindsignaal en heeft de D7 verdiend 3 punten gepakt!