D7 strijdend ten onder

Op een grijze zaterdagochtend medio oktober reist de D7 af naar Veenendaal voor de 6e competitiewedstrijd tegen de D9 van DOVO.  Hoewel niet volledig – Tygo ontbreekt – en niet helemaal fit – 5 spelers hebben een slaapfeestje achter de rug – beginnen de mannen vol goede moed aan de wedstrijd. DOVO blijkt echter van plan te zijn veel te scoren. Binnen 5 minuten staat het al 2-0. Driebergen laat het er niet opzitten en weet ook snel te scoren. Martin geeft een prima pass naar Sven Rouwenhorst, die intikt. Het staat 2-1.
Hoewel DOVO de betere ploeg is en zeer offensief speelt, lukt het de bezoekers zeker 10 minuten om goed tegenstand te bieden. De verdediging, gevormd door Simon, Pieter, Yura en Lucas, weet veel druk te zetten. Daarnaast loopt DOVO regelmatig buiten spel, wat door onze grensrechter Peter van Buren telkens scherp wordt opgemerkt (overigens tot groot ongenoegen van enkele DOVO-supporters). Ook Lars en Wassim spelen goed op het middenveld en onderscheppen menige bal.
DOVO komt echter steeds dichterbij het Driebergse doel. En hoewel Willem een aantal malen de bal van de lijn weet te plukken, wordt er toch weer gescoord door de thuisploeg. Driebergen krijgt kort daarna een kans op 3-2: Sven Rouwenhorst en Abdelilah werken samen naar het DOVO-doel toe, maar Abdelilah wordt door 2 tegenstanders van de bal gelopen. Uiteindelijk schiet FCD wel raak: Lars passt op rechts naar Sven Rouwenhorst, die de bal voor het doel brengt. Pjotr, Abdelilah en Martin doen verwoede pogingen de bal in het doel te krijgen, maar uiteindelijk is Wassim de gelukkige en scoort. Tegen het einde van de eerste helft verzilvert DOVO een corner en loopt uit naar 4-2.

Na de rust lukt het Driebergen niet meer te scoren. De vermoeidheid slaat toe, terwijl DOVO nog redelijk fris lijkt te zijn. Toch krijgen de Veenendalers het niet cadeau en laat Driebergen bij vlagen enkel mooie acties zien. Lucas en Fabian staan hun mannetje en laten zich niet van de bal lopen. Ook Thijs zit er telkens bovenop. Willem weet menige bal van de tegenstander te keren. En Simon loopt alle gaten dicht. FCD komt echter niet meer in de buurt van het DOVO-doel. De thuisploeg daarentegen scoort nog 5 keer. In de slotfase van de wedstrijd worden Sven van Wanrooij en Pjotr nog in het veld gebracht, maar ook zij kunnen het tij niet keren.  Driebergen krijgt zelfs nog een penalty te verwerken. In de laatste minuut legt de scheidsrechter de bal op de stip na een (mogelijk onbedoelde) tackle van Martin op een DOVO-speler. Willem duikt naar de goede hoek, raakt de bal nog aan, maar kan niet voorkomen dat Veenendaal met dubbele cijfers wint. Eindstand: 10-2. DOVO was echt een maatje te groot.