“Daar moet `ie niet heen!”

Drankenspecialist de Mol

We begonnen de zaterdag weer vroeg om 8.15 uur bij FC Driebergen. Onze tegenstander vandaag is Jonathan JO9-2 en we spelen dit keer voor de Zwaluwen jeugdbeker. We staan op de 1e plaats maar kunnen we deze positie behouden vandaag?

Ondanks de herfstvakantie missen we vandaag alleen Abel. De mannen hebben er zin in en komen na het overleg met de trainers vol goede moed uit de kleedkamer. Op het veld wordt er warm gelopen en geschoten op het doel zodat ook keeper Milan zich kan voorbereiden.

Dan blijkt dat er geen scheidsrechter is voor deze wedstrijd. Gelukkig is Stijn Alberts bereid ook deze wedstrijd te fluiten. Iets later klinkt het startsignaal en is de wedstrijd begonnen. In de 3e minuut is er al gelijk een 1e eerste treffer van Marnix. Wat een begin!

Maar in de 10e minuut volgt er al een tegendoelpunt. Dit belooft een wedstrijd met veel doelpunten te worden. En inderdaad in de 15e minuut volgt er een doelpunt van Bas, we staan weer voor!

Langs de lijn zit de stemming er ondanks de kou goed in. Elke week zijn ook de ouders goed vertegenwoordigd om kun kroost van de nodige adviezen en mentale steun te voorzien. Uiteraard worden er alleen positieve aanmoedigingen geroepen. Ondanks het vroege tijdstip is het altijd gezellig langs de lijn en wordt er onderling veel gelachen.

De mannen weten de druk op de tegenpartij er goed op te houden en in de 18e minuut scoort Geander het 3e doelpunt voor FC Driebergen. In de 20e minuut volgt een doelpunt van Tristan. Jongens wat zijn ze op dreef! De aandacht verslapt wat en een bal die van richting veranderd verdwijnt in het goal. Onhoudbaar voor keeper Milan. Met 4-2 gaan we de rust in.

De tweede helft

Jonathan heeft duidelijk instructies gekregen want de tweede helft beginnen ze gelijk met de aanval. Gelukkig is ook FC Driebergen goed voorbereid want de verdediging werkt perfect samen en de bal gaat er niet in. Nadat Milan de aanwijzing: “Daar moet ie niet heen!” over het veld roept weet iedereen weer wat hem te doen staat. Bas voegt de daad bij het woord en maakt het 5e doelpunt.

Dan volgt er een doelpunt van de tegenpartij door een lobje over keeper Milan heen, helaas onhoudbaar. De laatste 2 doelpunten zijn ook van Bas. De eindstand is 7-3, een royale en terechte overwinning.

De mannen bedanken het publiek en rennen naar de douches. Daarna worden de nieuwe trainingspakken weer aangetrokken en gaan we voldaan naar huis.