Dames 1 bekert door

Muta Sports

Zaterdag speelde vrouwen 1 de 3e bekerwedstrijd tegen Odysseus 2. De eerste 2 wedstrijden zijn gewonnen dus een gelijkspel zou in principe genoeg moeten zijn om verder te gaan in de beker.

Maar tijdens de bespreking werd al snel duidelijk dat er geen genoegen genomen zou worden met een gelijkspel. Er werd afgesproken om meteen fel te beginnen en vooral op het middenveld er meteen bovenop te zitten.

En zowaar werd er dit keer meteen gedaan wat er afgesproken was tijdens de voorbespreking.

Ody had de aftrap en speelde de bal net niet lekker terug op hun verdediging. Hinne was scherp en onderschepte de bal, ze passeerde 2 speelsters en gaf de bal voor op de 5 meter. Daar stond Amber klaar om uit te halen maar helaas sprong er nog een verdediger voor, maar gelukkig kwam de bal nogmaals voor haar voeten en nu schoot ze hem er wel in. Goede start dus 1-0 in de eerste minuut.

Helaas zakte Driebergen daarna wat in en gingen ze iets slordiger spelen. Ody ging wat meer druk zetten en zo ontstonden er wat kansen. Zo was er een mooi afstandsschot die Floor grandioos met een mooie show duik uit de kruising haalde.

Gelukkig bleef Driebergen ook kansen creëren. Zo gaf Kim een mooie steekbal op Hinne die Aisa wist te vinden. Aisa hield goed de rust en schoof de bal bij Kim in haar voeten ze haalde uit maar de bal ging net naast.

Het spel ging steeds heen en weer, zo waren er nog wat kansen voor Driebergen maar ook Ody kwam nog een keer gevaarlijk er uit, achterin bij Driebergen verloren ze het duel maar gelukkig kwam Floor goed uit en haalde ze de bal net voor de voeten weg van de aanvaller.

We gingen met 1-0 de rust in. Er werd afgesproken om weer alert te beginnen omdat we verwachte dat ook Ody nu er meteen bovenop zou gaan.

Driebergen begon idd weer sterk en creëerde meteen wat kansen. Helaas gingen ze er niet in maar de toon was gezet.

Het spel liep weer gelijk op en er waren wat aanvallen allebei de kanten op. Nadat er wat gewisseld was aan de kant van Driebergen begonnen we weer aan de aanval. Thirza mocht ingooien en gooide de bal in de voeten van Ezgi. Zij passeerde 3/4 man en gaf de bal af aan Irene die hem mooi in het doel schoot. 2-0

Het leek een gespeelde wedstrijd, Driebergen had ondanks het goede spel van Ody steeds de overhand.

Maar toch toen voorin de bal verspeeld werd was er een snelle omschakeling richting ons doel. Helaas was Tamara net te laat en kon de aanvaller de bal langs Floor het doel inschieten. 2-1

Nu moest Driebergen toch even op gaan letten, er moest een tandje bij. Er werd nog even gebikkeld, en er was nog even een kans op de 3-1 toen Amber de bal onderschepte vlak voor de 16 en in 1x uithaalde richting het doel. Helaas belande de bal net op de lat. Maar de overwinning werd over de streep getrokken, en terecht.

We zijn dus door in de beker! Maar nu eerst focussen op volgende week dan is de eerste competitie wedstrijd. Om half 10 thuis tegen Kozakken Boys Vr1.