Dames 1 slaat niet toe

Deze zaterdag stond de ontmoeting tegen DVSA/Musketiers op het programma, om 14.30 uur gaf scheidsrechter Hans van Vugt het fluitsignaal om de wedstrijd te beginnen. Het Driebergse team begon de wedstrijd meteen druk te zetten, wat in de 5 minuut de 1e kans opleverde.

Via de rechterzone werd Chantal weggestuurd, die door 3 speelsters van DVSA werd achtervolgd en toen besloot diagonaal in de linker bovenhoek te schieten, maar haar schot werd door de DVSA keepster prima getoucheerd en vloog net over de kruising. De prima corner die volgde werd door Esther mooi ingedraaid, maar de voorste linie was niet alert en zo kon DVSA vrij eenvoudig uitverdedigen.

In de 14e minuut de volgende kans, waar Esther tussen 2 verdedigers in de spits werd aangespeeld, maar helaas kon zij de bal niet goed controleren en ging deze mogelijkheid verloren. Op de één of andere manier konden de Driebergse dames niet goed in hun spel komen en miste de scherpte in passing, waardoor ook DVSA steeds brutaler begon te worden en meer en meer op de Driebergse helft kon komen.

De mooiste aanval volgde in de 20e minuut waar Esther op links werd weggestuurd en net voor de achterlijn de bal kon inkappen en terugschuiven op spits Irene, die de inkomende Tamar aanspeelde en zo een 100% mogelijkheid creëerde, maar wederom werd de bal gestopt door de DVSA keepster en kwam Chantal net te laat om de niet klemvaste bal in te tikken. DVSA counterde in deze fase, maar de Driebergse verdediging stond goed, met onze zekere sluitpost Floor daarachter, mocht er een gaatje ontstaan in deze hechte verdediging.

In de 25e minuut werd Esther op links weggestuurd en op snelheid sneed ze het strafschopgebied in en liet toen een prima schot los wat via de DVSA keepster richting doel vloog, maar net voor de doellijn door een rugdekking gevende verdedigster tot corner werd verwerkt. De corner werd door Esther genomen en de door de keepster weggebokste bal kwam voor de linkervoet van Irene, die met weinig overtuiging een half schampschot losliet , wat wederom eenvoudig weggewerkt kon worden.

FC Driebergen bleef gevaarlijk en in de 30e minuut kreeg Esther wederom een corner, die door haar mooi werd ingedraaid; de DVSA keepster stompte de bal weg, die door Britt slim over de keepster heen gekopt werd en wederom door een goede rugdekkende verdedigster van de lijn af gehaald kon worden. Hoeveel kansen waren er nog nodig om de bal over de lijn te krijgen ???

Na 33 minuten kreeg FC Driebergen een corner op rechts, die door Esther genomen werd, de bal werd iets te scherp aangesneden, kwam nog wel op de zijkant van de doelpaal, maar was door de curve al over de achterlijn geweest volgens de grensrechter. Met nog een gemiste counterkans van DVSA werd een 0-0 ruststand bereikt. In de rust werd getracht de boel op scherp te zetten, zo kwamen de Driebergse dames vol goede moed de kleedkamer uit. DVSA gesteund door de 0-0, begon de 2e helft sterk met al direct een prachtige aanval en een harde schuiver in de linkerhoek, die door keepster Floor op fenomenale wijze uit de hoek via de paal tot corner werd getikt.

Dit was de eerste waarschuwing aan de Driebergse formatie. Even daarna kreeg DVSA wederom een mogelijkheid, maar 2 van hun speelsters liepen elkaar in de weg en dat betekende weg kans. Het werd voor FC Driebergen een troosteloze 2e helft, waarin zonder overtuiging gevoetbald werd en waarin na een kwartier spelen tot overmaat van ramp Esther, die tot de enkele behoorde die vormbehoud toonde; met een enkelblessure het veld moest verlaten. Zo mocht Ellen het veld in, die probeerde met mouwen opstropen nog wat te bereiken, maar het bleek moeilijk om met ongeorganiseerd voetbal de groene DVSA muur te slechten.

Het Driebergse team begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen en zo kreeg DVSA mogelijkheden, met een mooie counter werd via mid-mid een opkomende speelster in de linker zone gevonden, die vrije doorgang had tot Floor, maar het prachtige schot in de linker bovenhoek werd door Floor met een nog mooiere zweefduik tot corner getikt. In een volgende aanval kreeg FC Driebergen nog een halve kans, door een blok wat door Irene werd gezet op de keepster, maar de bal vloog net over de keepster in het zijnet. En met nog 10 minuten spelen kreeg Ellen met een mooie actie in het hart van de verdediging nog een goede kans, maar haar schot werd getoucheerd en belandde net naast het doel.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0, op basis van de kansen in de eerste helft hadden de Driebergse dames moeten toeslaan, maar in de 2e helft waren de kansen voor DVSA en mochten de Driebergse dames Floor dankbaar zijn, dat de nul gehouden werd. Helaas speelden teveel speelsters op de één of andere manier onder hun normale niveau (carnaval), waarop Thirza één van de positieve uitzonderingen was door een puike wedstrijd te spelen. Volgende week de uit wedstrijd tegen koploper TOV uit Baarn.