Dames laten punten liggen in Hoevelaken

De dames van FC Driebergen gaan met goede moed op weg naar Hoevelaken. In de thuiswedstrijd werd de kampioen immers met 5-2 verslagen, de enige verloren wedstrijd van Hoevelaken dit seizoen.

FC Driebergen begint met de vertrouwde speelsters in de verdediging: Rosanne, Laurien, Esther en Thirza. Op het middenveld treden Kim, Tamar en Chantal aan en in de voorhoede spelen Helen, Irene en Hinne. Ook deze wedstrijd zijn er weer meiden van o-17 om ons te ondersteuning, super! De wedstrijd begint fel en FC Driebergen zit er meteen bovenop. Al in de 10e minuut mag de bank van FC Driebergen opspringen voor een doelpunt. Esther geeft een lange vrije trap naar voren. Irene schiet de bal in één keer op de lat en in de rebound schiet Hinne de bal strak in de hoek, 0-1 voor FC Driebergen. Een goed begin van de wedstrijd!

Hoevelaken komt echter steeds beter in de wedstrijd en zij maken dan ook vijf minuten later de gelijkmaker. Vanuit achteruit wordt de bal diep gegeven en 1 van de aanvallers van Hoevelaken komt één op één met Rianne te staan. Zij schiet de bal vervolgens beheerst in de hoek, 1-1. Ook na het doelpunt blijft Hoevelaken goed druk zetten. Na een corner gaat de spits van Hoevelaken in een duel om de bal op de hand van Rianne staan. Gelukkig kan de doelvrouw van FC Driebergen de wedstrijd vervolgen.

Even later belandt een doelschop van Rianne direct in de voeten van de tegenstander, zij geeft de bal direct diep waardoor er een één op één situatie ontstaan. Rianne herstelt zichzelf goed en stopt de inzet van de tegenstander. Het laatste deel van de eerste helft is slordig van FC Driebergen. Hoevelaken blijft goed voetballen en creëert een aantal goede kansen. Rianne heeft nog een goede redding als de bal vanaf de rechterkant op het doel wordt geschoten. Helaas valt vlak voor rust alsnog de 2-1 voor Hoevelaken als een schot op doel niet goed wordt weggewerkt en met een afstandsschot het doelpunt wordt gemaakt door Hoevelaken.

In de tweede helft komt Lotte in het veld voor Hinne. Lotte doet direct fanatiek mee in het spel en zet goed door bij een actie waardoor ze de bal door kan spelen aan Helen. Helaas verliest Helen de bal in een actie naar het doel. De bal wordt niet goed weggewerkt door Hoevelaken en belandt weer via Lotte bij Irene. Irene kan uithalen, maar het moest met haar linkerbeen waardoor het schot niet hard genoeg is om gevaarlijk te zijn.

In een volgende actie kan Irene weer uithalen met links, dit schot gaat net over het doel. Hoevelaken krijgt veel kansen, gelukkig belanden deze niet in het doel van FC Driebergen. Ook volgen er een aantal kansen voor FC Driebergen. Zo geeft Helen vanaf de linkerkant een mooie steekpass op Lotte. Zij kan doorlopen op de keeper, helaas verliest zij net het duel waardoor de bal naast het doel belandt.

Na een kwartier in de tweede helft wisselt FC Driebergen drie speelster. Tamar, Helen en Rosanne gaan het veld uit, voor hen in de plaats komen Masja, Ruan en Zahra.

Er volgt een mooie aanval van FC Driebergen als Kim twee speelsters van Hoevelaken passeert en de bal fantastisch voorgeeft op Irene. Irene schiet de bal vervolgens in één keer op het doel, helaas belandt deze inzet net naast het doel. In de laatste fase van de wedstrijd zet FC Driebergen steeds meer druk, waardoor een aantal kleine kansen ontstaan. Zo schiet Kim net naast en belandt de inzet van Ruan in de handen van de keepster van Hoevelaken. De eindstand blijft helaas steken op 2-1, FC Driebergen had hier meer verdiend.

Het seizoen zit er nog niet op voor de dames. De aankomende 2 weken strijden de vrouwen namelijk in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Er volgt dus nog even een spannende tijd. Word vervolgd.