Dames moeten aan de bak tegen Sleeuwijk

Afgelopen zaterdag speelde Vr1 hun eerst wedstrijd van de nacompetitie, voor promotie naar de 2e klasse. Hun tegenstander was Sleeuwijk Vr1.

Driebergen begon sterk aan de wedstrijd en de eerste kansen waren dan ook voor ons. De grootste kans was voor Tamar die van een paar meter op het doel schoot maar helaas kon de keeper net nog redding bieden.

Na een goede openingsfase van FC kwam ook Sleeuwijk beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een goede kans voor hun spits maar gelukkig lette Rianne goed op en kon ze de bal stoppen.

De meiden van Sleeuwijk waren sterk in hun duels, soms iets te sterk. Er werden steeds meer overtreding gemaakt, waaronder 1 op Hinne. We kregen de vrijtrap mee net buiten de 16, een mooie afstand voor Chantal. Helaas ging de bal net over.

Het eerste half uur van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op zonder dat er echt grote kansen ontstaan. Maar in het laatste kwartier gaat Driebergen steeds meer druk zetten, met als grote uitblinker Hinne (van de MO17-1). Maar helaas wilt de bal er niet in.

Even later krijgt een speelster van Sleeuwijk nog een gele kaart na een grove overtreding op Tamar, helaas levert deze vrijtrap ook niks op.

En zoals je dan vaak ziet als alle kansen voor het ene team zijn, gaat de bal er aan de andere kant wel in. Een speelster van Sleeuwijk kon opkomen via de rechterkant en geeft de bal voor. In de kluts beland hij achter Rianne in het doel. Toch op slag van rust 0-1 voor Sleeuwijk.

Driebergen pakt het goed op na de rust en zet meteen druk. Dit pakt meteen uit met een grote kans als de bal slecht word uitverdedigd en in de voeten van onze spits beland, ze kon oplopen tot de achterlijn maar helaas was er niemand mee voor het doel en moest ze het zelf proberen. Maar de hoek was toch te moeilijk.

Hun verdediging ging steeds meer fouten maken, Hinne probeerde hiervan te profiteren maar schoot net naast.

De wedstrijd komt weer wat meer in balans (helaas voor ons) met voor beide kanten af en toe een kans. Sleeuwijk had nog 1 grote kans, ze schoten van net over de middenlijn op het doel. De bal ging net via de vingertoppen van Rianne tegen de lat en daarna kon Rianne de bal oppakken.

Verder waren er nog wat kleine kansjes voor Driebergen, maar het geluk was helaas niet aan onze kant. En de wedstrijd eindigde dan ook in 0-1 voor Sleeuwijk.

Zaterdag 20 mei is de return in Sleeuwijk, de strijd is nog niet gestreden met maar 1 doelpunt verschil is er nog steeds uitzicht op de 2e klasse.