Dames revancheren zich

Van der Sluijs Auto's

In de wedstrijdbespreking werd nog even teruggekomen op de wedstrijd van vorige week, waarin de onbalans in het team, verminderde vechtlust in de 2e helft  en het missen van een aantal kansen de grootste oorzaken waren van de nederlaag.

Nu tegen DVSA moesten de linies dichter op elkaar spelen, waardoor in de omschakeling weinig ruimte zou worden weggegeven tegen een ploeg, die prima countervoetbal speelt en snel omschakelt.

De FC Driebergen dames speelden zonder de zieke Chantal en Lisette en ook ontbrak de voor lange tijd uitgeschakelde Manon, die weer last kreeg van haar rugblessure.

Britt en Amal werden van het MB team geleend om de groep weer te versterken.

De Driebergse dames starten prima, door direct druk te zetten op de linies van DVSA, waardoor de tegenstander niet goed in hun spel kon komen.

Het jagen van Britt, Anne en Ellen voorin, zorgde voor veel onrust in de defensie van DVSA, waardoor de opbouw moeilijk werd.

Al na 5 minuten kwam er een kansje, wat door Ellen in het zijnet werd geschoten.

Het Driebergse team bouwde de aanvallen van achteruit via de centraal achterin prima spelende Esther doordacht op.   Mede door het goede voorchecken van Thirza op rechts en Gabrielle op links en het goed doorschuiven van Laurien, brachten de Driebergse Dames een goede aansluiting met middenveld tot stand,  waardoor tevens een goed georganiseerd verdedigend blok werd gevormd.

In de 15e minuut een prima aanval via het midden waar Tamar het spel prima breed op Maud verlegde, die de vrijgelopen Britt aanspeelde,  en op haar beurt Anne met een vloeide beweging in stelling bracht en met een prachtige uithaal belandde de bal achter de keepster van DVSA onhoudbaar in de rechterhoek .

De vroege en volledig verdiende 1-0 was een feit en zorgde voor vertrouwen in het Driebergse team.

De Driebergse druk nam toe, vanuit een sterk spelend middenveld met Tamar centraal spelend, Tamara op rechts en Maud op links, die naarmate de wedstrijd vorderde groeide en een hoofdrol opeiste voor het team.

Dit middenveld was in de 22e minuut ook de inleiding op de 2e Driebergse treffer,  Tamara werd door Tamar in de loop aangespeeld, die op haar beurt Britt zag vertrekken en direct met een pracht pass de bal op maat bediende.  Britt bedacht zich geen moment en schoot met een grandioos hard schot de bal over de keepster van DVSA 2-0.

DVSA was enigszins lam geslagen door deze 2 Driebergse goals en in de combinatie liep het ook steeds moeilijker. Tot in de 28e minuut waarin een prima diepte pass van DVSA, onze keepster Floor deed twijfelen wel of niet uitkomen; de  bal kon ternauwernood door Floor met een sliding voor de aanstormende DVSA spits weggeschoten worden.

In de 32e minuut kreeg het DVSA team wederom een mokerslag te verwerken, door goed druk zetten van het Driebergse team net buiten het 16 meter gebied kwam de bal via Irene, Anne en een been van DVSA voor de linkervoet van Maud, die de bal enigszins slap inschoot, maar door een taxatiefout van de DVSA keepster ging de bal toch tegen de touwen 3-0.

Deze goal gooide de wedstrijd definitief op slot en met deze 3-0 konden de teams gaan rusten.

De rust werd gebruikt om de prima 1e helft te evalueren en zo kon het team met vertrouwen de 2e helft ingaan.

Het Driebergse team ging op zoek naar de 4e treffer; maar DVSA had hier duidelijk geen zin in en begon de 2e helft scherper, waardoor de Driebergse opbouw eerder werd verstoord en zo werd het een 2e helft vooral een strijd op het middenveld.

DVSA kreeg via een snelle aanval door het midden na een kwartier spelen de 1e kans, maar onze keepster Floor kon met een duik de bal prima klemmen.

De 2e helft leverde verder weinig echt uitgespeelde kansen op, omdat de scherpte eraf was en het Driebergse team niet bij machte was om de druk te verhogen.

De prima spelende en moe gestreden Tamara en onze degelijk spelende voorstopper Laurien werden gewisseld voor Irene en Ellen, waardoor het spel de laatste 20 minuten nog een extra boost moest krijgen.

Het Driebergse team kreeg nog 1 kans, door het prima op volle snelheid doorkomen van Gabrielle op links, die goed strafschopgebied insneed en net voor de achterlijn uit een moeilijke positie op doel schoot, maar de bal kon door DVSA  tot corner verwerkt worden.

De corner leverde niets meer op en de prima leidende Driebergse scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

De Driebergse coaches waren uiterst tevreden met de 1e helft en het prima veldspel tussen de linies, waarin Britt meer dan voortreffelijk acteerde en uiteindelijk een belangrijke rol speelde in deze overwinning.

De 2e helft was duidelijk voor verbetering vatbaar qua scherpte, strijd, tactiek en het team zal zich dan ook terdege bewust moeten zijn, dat er elke week finales gespeeld worden, waarin voor de volle 90 minuten strijd, slimheid, tactiek en discipline gevraagd worden.

Op naar de volgende wedstrijd uit tegen DTS uit Ede, waarin we hopelijk dit  uitstekende veldspel uit de 1e helft ook over de hele wedstrijd kunnen laten zien.