Dames verslaan Domstad (01-04)

Vorige week speelde de vrouwen van Fc Driebergen tegen Domstad Majella. Helaas kampt het team van Driebergen met een aantal blessures en werd er daarom wederom gebruik gemaakt van de meiden van MO17-1, waar we heel dankbaar voor waren.  Dit keer waren het Zahra, Aisa, Lotte, Masha en Isabel die ons te hulp kwamen.

Driebergen begint slordig aan de wedstrijd, dit komt mede omdat ze moeten wennen aan de slechte conditie van het veld waar ze op spelen. Maar we passen ons helaas ook een beetje aan, aan het niveau van de tegenstander.

Nadat er over een weer wat kleine kansjes maar ook wat slordigheden plaats hadden gevonden, gaf Kim een mooie bal naar voren. Ezgi sprintte er achteraan maar verloor het duel om de bal net. De verdediger kon de bal net naar de keeper spelen en die gaf hem een peer naar voren.

Maar Driebergen begon beter in de wedstrijd te komen. Ezgi begon aan een geweldige actie waarbij ze 4-5 tegenstanders passeerde, de bal kwam daarna bij Kim terecht die niet te lang nadacht en de bal mooi over de keeper in het doel schoot. 0-1

Driebergen bleef aanzetten, Aisa veroverde de bal op het middenveld en gaf hem mee aan Ezgi. Ze raakte de bal net niet lekker maar de bal kwam toch bij Irene terecht, die goed het overzicht had en een steekpas op Kim gaf. Kim had zo alleen door kunnen lopen op de keeper maar helaas werd er gevlagd voor buitenspel. (wat het echt niet was)

Bij vlagen kwam ook Domstad er eens gevaarlijk uit maar gelukkig stond Thirza lekker te bikkelen en gooide ze zich zelf af en toe letterlijk voor de bal. Ook Zahra was heel alert en won bijna al haar duels.

Er waren nog een paar kansen voor Driebergen maar helaas was het nog steeds 0-1. Maar toen kreeg Chantal de bal bij Irene die hem mee gaf aan Ezgi, en zij schoof hem koeltjes langs de keeper in het doel. Eindelijk de 0-2, en dat was ook meteen de ruststand.

Na de rust begon Domstad sterker aan de wedstrijd dan Driebergen. Er volgde een aantal aanvallen op ons doel. Maar gelukkig waren Esther en Thirza goed wakker. En kon de bal steeds op tijd uitverdedigd worden.

Ook de rest van de meiden werd opeens weer wakker. Laurien onderschepte de bal en gaf een hele mooi lange bal naar voren op Irene. Irene haalde uit maar helaas werd de bal tegengehouden door de keeper. De corner die daar uitvolgde  werd genomen door Kim, de bal viel tussen de verdedigers in de voeten van Chantal die hem rustig in het doel kon tikken. 0-3

Driebergen bleef weer goed door zetten, vooral Kim was bezig met een geweldige wedstrijd. Ze was bij bijna elke aanval betrokken.  Ook haar volgende bal op Ezgi was weer heel goed. Ezgi sprintte met de bal naar het doel maar de keeper sprong er goed voor. Alleen ze kreeg de bal niet helemaal weg waardoor Ezgi een 2e kans kreeg maar ze had helaas net te veel tijd nodig waardoor de keeper er weer voor kon springen en dit keer had ze hem klem.

Ook in de 2e helft kwam domstad er heel af en toe gevaarlijk uit. 1 van de gevaarlijkste aanvallen was een sprint van de spits richting ons doel, gelukkig kunnen wij altijd op de snelheid van Esther rekenen. Die de spits net te snel af was in het duel en de bal weg kon werken.  De andere gevaarlijke kans was weer van die zelfde snelle spits die met een sprint alleen op Rianne af ging, gelukkig speelde ze de bal iets te ver voor zich uit zodat Rianne zich letterlijk voor de bal kon gooien op het moment dat de spits wou schieten. Echt een top redding.

Dit waren toch echt wel de laatste stuiptrekkingen van Domstad en dat is natuurlijk soms wel frustrerend, en als je gefrustreerd bent maar je wel eens domme overtredingen. Dit was ook het geval toen net over de middenlijn 1 van onze spelers werd neergehaald. De vrijetrap werd genomen door Kim, waarvan we weten dat ze een geweldig schot heeft. En dat liet ze ook nu weer zien. Ze gaf de bal in 1x cros richting 2e paal in de 16 waar Chantal in alle vrijheid de bal aan kon nemen en in de linkerhoek kon schuiven. 0-4

Domstad ging steeds slordiger spelen, en toen er achterin weer een fout gemaakt werd kwam de bal bij Lotte ze schoot meteen op het doel maar de keeper kon hem net uit het doel houden maar de rebound kwam ook weer bij Lotte en ze bedacht zich geen moment en schoot hem er nu goed in. 0-5

Daarna was de wedstrijd snel afgelopen. Een goede wedstrijd van Fc Driebergen ondanks het soms nog slordige spel, toch goed druk blijven zetten. En eindelijk die doelpunten weer lekker gemaakt. Complimenten voor het blijven voetballen, en de meiden van MO17-1 weer super bedankt voor jullie hulp.