Dames wisselen winst en verlies af

Paul Brink Advies

Nederlaag voor FC Driebergen Vrouwen

Zaterdag 5 november stond er een (bijna) avondwedstrijd op het programma. De aanvang voor de uitwedstrijd tegen Sporting vrouwen 2 stond gepland om 17.00uur. Maar omdat de keepster van Sporting nog onder de lat stond bij de vrouwen 1 van Sporting begon de wedstrijd nog een kwartier later. Kort na de aftrap lag het spel alweer stil, een speelster van Sporting was onwel geworden en zakte steeds weg, waardoor het even duurde voordat zij van het veld gedragen kon worden. Na 10 minuten kon de wedstrijd weer hervat worden.

Het begin van de wedstrijd was redelijk in evenwicht met een aantal goede kansen voor Driebergen. Helen schoot de bal net voorlangs na een goede diepe pass van Kim en Chantal schoot net over na een aanval via Ezgi en Irene. Helaas wist Sporting één van hun kansen wel te benutten, een schot werd nog goed gekeerd door Rianne maar de aanvalster van Sporting was alert en wist de bal vanaf de zijkant het goal in te schieten, 1-0.

Ondanks deze tegenslag bleven de Driebergse dames doorgaan en er volgde al snel een goede aanval waarbij Ezgi één op één op de keepster afging maar helaas schoot ze de bal net naast. Ook Sporting kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit. Één van deze uitbraken werd met een prima sliding van Roos onschadelijk gemaakt, maar helaas kon de scheidsrechter dit wat minder waarderen dan de supporters langs de kant, en gaf hij Sporting een vrije trap op een gevaarlijke plek net voor het strafschopgebied. Maar Rianne had tot twee keer toe een goede redding in huis.

Vlak voor rust was er nog een gevaarlijke uitbraak van Driebergen. Een hoge bal van Kim werd verkeerd ingeschat door de verdedigster van Sporting waardoor Ezgi alleen met de bal op de keepster af kon gaan. Maar de verdedigster liet zich niet zomaar voorbij lopen en haalde Ezgi van achteren neer. De verdedigster kwam goed weg met slechts een gele kaart en een vrije trap tegen die er helaas voor Driebergen niet in ging.

Het spel werd in de tweede helft steeds chaotischer, Driebergen ging op zoek naar de gelijkmaker en de dames van Sporting probeerden met het nodige kunst en vliegwerk hun goal schoon te houden. Ze kregen steeds net een voet, been of ander lichaamsdeel tegen de bal en ze schroomden ook niet om met soms harde overtredingen de Driebergse aanvallen te onderbreken.

Een veel belovende aanval waarbij Irene alleen op de keepster af kon, werd onterecht afgefloten voor buitenspel omdat de grensrechter dacht dat de bal naar een andere speelster zou gaan die wel in buitenspelpositie stond. Helaas voor Driebergen nam de scheidsrechter dit signaal over voordat de grensrechter zich had kunnen corrigeren.

Sporting kwam er nog een paar keer uit via de counter, maar de verdediging met Zahra, Esther, Tamara en Rosanne en op goal Rianne bleef scherp en wist de aanvallen onschadelijk te maken. In de slotminuten kreeg Driebergen nog een hele grote kans, maar vanaf dichtbij lukte het niet de bal in het goal te krijgen.

Al en met al een wedstrijd waarin de Driebergse vrouwen meer verdiend hadden, en veel kansen hebben gehad op de gelijkmaker, maar het was zo’n typische wedstrijd waarin de bal simpelweg niet in de goal wilde. Volgende week kunnen we ons weer bewijzen als de topper tegen koploper Hoevelaken op het programma staat.

FC Driebergen VR1 wint van Domstad Majella

Zaterdag 29 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Domstad Majella VR1 op het programma. Een totaal onbekende tegenstander, maar gezien hun resultaten in de competitie en de stand op de ranglijst, wisten we dat het een tegenstander was om rekening mee te houden. Dit was ook te zien aan het begin van de wedstrijd waar beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren. Toch was het Driebergen dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam na een mooie aanval. De aanval begon bij Esther die van achteruit Irene inspeelde, via Chantal ging de bal naar Kim die Maud inspeelde op de rand van het strafschopgebied. Maud legde hem in één keer klaar voor Ezgi die uithaalde en de keepster van Domstad kansloos liet.

Driebergen hield de voorsprong lang vast, maar in de tweede helft wist Domstad toch de gelijkmaker te maken. De dames van Driebergen kwamen na deze tegentreffer niet echt meer aan aanvallen toe en leken genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Maar uit het niets was daar ineens een razendsnelle aanval van Driebergen. Amber maakte een goede actie over rechts en vond Irene voor de goal die met een laatste krachtsinspanning de bal kon aannemen en binnen kon tikken. Zo werden drie belangrijke punten gepakt en steeg FC Driebergen VR1 weer naar de tweede plaats in de competitie.