De boeiende voetbalavonturen van MO17-1 deel 1

Paul Brink Advies

Sinds dit seizoen is er weer een MO17-1. De gehele MO15-1 van vorig jaar is namelijk overgegaan. Trainer/coach Mart Noomen is echter gestopt maar met assistent-trainer/coach Peter Noomen was een goede opvolger snel gevonden. Daarnaast nam Tanja Pastoor het managersstokje van Jan Kwint over. Er is dus niet heel veel veranderd en dat bleek ook uit de eerste resultaten in fase 1 van de vernieuwde meisjescompetitie.

De voorbereiding startte op donderdag 11 augustus. Op zaterdag 20 augustus was al het eerste uitje in de vorm van een coördinatietraining van anderhalf uur in Jump Square in Nieuwegein. Natuurlijk werd deze alternatieve training afgesloten met de gebruikelijke ‘gezonde’ sportmaaltijd. De toon voor weer een gezellig voetbalseizoen was hiermee direct gezet.

De week erop trok het team naar de Meern voor een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke MO17-2. Al na drie (!) minuten stond het 3-0 voor FCD. Daarna werden wat dingen uitgeprobeerd en ontstond een leuke wedstrijd die na een ruststand van 5-3 uiteindelijk in een tweede helft met genoeg kansen werd afgesloten met een 6-3 overwinning. De doelpunten waren van aanvoerster Maria (4x) en Berber (2x).

Op 3 september stond het echte werk gepland. Thuis tegen Zwaluwen moest op verzoek van de tegenstander (nieuw dit jaar in deze competitie) 9 tegen 9 gespeeld worden op een iets kleiner veld. Met 16 speelsters in het team (en dus met 7 (!) wissels) was dit niet heel leuk. Bovendien bleek het overwicht van FCD moeilijk in doelpunten omgezet te kunnen worden door het (te) lange veld en een goede keepster. Gelukkig schoot Margot er al snel 1 in en redde Sonne vlak voor tijd bij een doorbraak van Zwaluwen. De 1-0 overwinning was in ieder geval een goede competitiestart.

Op dinsdag 6 september kon het team in de Galgenwaard een dergelijke wedstrijd zelf aanschouwen bij de belangrijke vrouweninterland Nederland tegen IJsland. Het was erg gezellig en het werd nog gezelliger toen in de blessuretijd Nederland toch nog de overwinning kon grijpen. Een wedstrijd en ambiance om nooit te vergeten.

En genoeg motivatie om op zaterdag 10 september tegen het sterke SVO Kromme Rijnstreek in Odijk aan te treden. Vorig jaar waren de meiden nog wat onder de indruk van dit team (na 0-3 achter toch nog 2-3) dus dat moest nu anders. Al snel maakte Jessie 1-0 maar bij rust stond het 1-2 voor SVO. Al snel na rust werd het 1-3. Daarna was het Berber-time en met een mooie hattrick stond het opeens  4-3 voor FCD. Helaas maakte SVO toch nog gelijk (4-4) hoewel dat wel een terechte einduitslag was.

Afgelopen zaterdag mocht er weer thuis aangetreden worden en wel tegen Jonathan MO17-2. Het werd een ouderwets eenrichtingsverkeer met uiteindelijk een 7-0 overwinning door doelpunten van Jessie (2x), Sonne, Berber, Anouk, Phine en Rabia. Helaas raakten twee speelsters van Jonathan behoorlijk geblesseerd hetgeen de feestvreugde wel wat temperde. De MO17-1 doet dus (weer) helemaal mee om de bovenste plaats(en).

Komende weken kunnen we zien waar het in deze korte fase 1 competitie met 6 wedstrijden gaat eindigen met aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen het sterke Kampong MO17-1.