De boeiende voetbalavonturen van MO17-1 deel 2

De eerste fase van de competitie van MO17-1 zit erop en daarmee was ook het eerste (prestatieve) feestje van het seizoen een feit. De laatste drie spannende wedstrijden leverden namelijk de volle (punten)buit op. Daardoor was het team niet meer te achterhalen door concurrent CVO Kromme Rijnstreek dat na het gelijke spel tegen FCD nog gelijkspeelde tegen middenmoter Kampong. Tegen datzelfde Kampong wist FCD op 24 september wel te winnen namelijk met 3-0. In de eerste helft scoorden Berber en Isabel. Na rust maakte Jessie de bevrijdende 3-0. De week daarna stond de topper tegen verre buur Aurora op het programma. Voordeel voor Aurora in deze eerste fase was dat zij niet tegen het sterke CVO moesten spelen daar waar FCD niet tegen hekkensluiter Sporting ’70 moest. In de regen en de modder van Werkhoven werd een zwaar bevochten 3-2 overwinning geboekt. FCD begon uitstekend en Berber plus Jessie zorgden voor een 2-0 voorsprong. Maar nog voor rust kwam Aurora op 2-2. Uiteindelijk wist FCD nog te scoren (door Isabel) en Aurora niet (door keepster Sarah). Deze 3-2 winst betekende dat MO17-1 zo goed als eerste was. Maar dan moest de laatste wedstrijd uit tegen laagvlieger de Bilt ook gewonnen worden om zeker te zijn. Dat lukte overduidelijk met 8-2 door doelpunten van Berber, Sonne, Linde, Phine, Maria (2x), Sara en Margot. En daardoor werd op de club meteen maar een feestje gevierd. Bovendien lag er daardoor ook een mooie uitdaging na de herindeling in de tweede fase te wachten. Tegen sterkere teams met de drie beste tegenstanders van fase 1 plus vier nieuwe. Na een onderlinge 7×7 wedstrijd op 15 oktober (5-5 einduitslag) werd het team op 22 oktober alvast op een (pittig) voorproefje getrakteerd met een oefenwedstrijd tegen JO14-1. Veel op eigen helft spelen en achter je tegenstander aan moeten lopen is het team niet gewend. Na 27 minuten stond het dan ook 0-7. Met behulp van drie invaljongens (de pijntjes en blessures stapelden zich ook op bij MO17-1) werd het daarna 11-2 voor de JO14-1. Dit verlies was een goede les voor fase twee van de competitie die afgelopen zaterdag van start ging. Het leverde meteen de eerste overwinning op maar daarover meer in deel 3 dat over een maand zal worden uitkomen.