De boeiende voetbalavonturen van MO17-1 deel 4

Thesio ICT Professionals

De tweede fase van de competitie van MO17-1 is inmiddels afgelopen. Zoals in deel 3 was aangekondigd, leverden de laatste wedstrijden tegen sterke middenmoter Zwaluwen en koploper Vriendenschaar lastige wedstrijden op. En niet alleen omdat beide tegenstanders door problemen in de bezetting graag op een doordeweekse avond wilden spelen. Maar wel een mooie gelegenheid om een einde te maken aan de fabel dat dit team alleen kan verliezen in avondwedstrijden (3 gespeeld, 3 verloren).

Op dinsdagavond 6 december trok een stoet van auto’s naar Zwaluwen. Dat was nog een hele onderneming om op tijd Utrecht-centrum te bereiken. Gelukkig stond het gehele team om 18.00 uur klaar om de strijd aan te gaan. De scheidsrechter had het niet gered en sloot pas na rust aan. Één van de coaches van Zwaluwen nam derhalve de fluit ter hand. En hij kon in de eerste helft twee keer naar de middenstip wijzen aangezien Kiki en Berber voor een mooie 0-2 voorsprong zorgden bij rust.

Zowel de tegenstander als de coaches als de scheidsrechter gingen tot grote verbijstering van het team juichend het veld af voor de pauze. Wat bleek, Marokko had net de kwart finale gehaald van het WK. Wellicht dat Zwaluwen daaruit enige moed voor de tweede helft putte want na 5 minuten stond het opeens 1-2. Maar al snel maakte Berber de 1-3 en zorgde Sonne kort voor het einde met de 1-4 voor een ruime overwinning. Dat was een goede opsteker voor de (voor ons) laatste wedstrijd tegen koploper Vriendenschaar die op hun verzoek ook (maar dan gelukkig thuis) op een dinsdagavond namelijk 13 december gespeeld werd. Door veel zieken en geblesseerden kwam MO17-1 eigenlijk daardoor zelf in de problemen maar dat werd geweldig opgelost door invalsters Jildou (bijna onpasseerbaar op doel) en Juno (vooral op rechtsachter ijzersterk) uit MO13-1.

Een overwinning was nodig om nog een kans te maken op het kampioenschap. Vriendenschaar zag er ook in de warming up sterk uit maar binnen twee minuten schoot Berber de 1-0 voor FCD binnen. En na een crosspass van Sara (rechtsachter) naar Rabia (linksvoor) schoot de laatste in de 20e minuut netjes de 2-0 binnen. Twee kansen twee doelpunten! Het ging verder gelijk op en niet lang daarna kon Vriendenschaar uit een rebound de 2-1 maken. Dat was ook de ruststand. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien en (helaas) lukte het alleen Vriendenschaar te scoren via de onderkant van de lat.

De 2-2 betekende dat FCD was uitgeschakeld voor het kampioenschap en op een mooie derde plaats nog achter SVO eindigde. Wederom een goed resultaat in een competitie die steeds sterker wordt. Maar daarover meer in deel 5. Op zaterdag 17 december werd een geweldig voetbaljaar 2022 in plaats van een wedstrijd tegen vrouwen 1 afgesloten met een ‘schaatstraining’ inclusief koek en zopie in Odijk. Op naar 2023 met veel leuke wedstrijden en de nodige gezellige uitjes.