De mooiste maand van het jaar!

Thesio ICT Professionals

Met sinterklaas net achter de rug en kerst en Oud & Nieuw voor de deur is het al bijna tijd voor het terugkijken op een mooi 2019. Een tijdje geleden vertelde ik u vanaf deze plek al een paar dingen over het 1e elftal van FC Driebergen.

December is natuurlijk de maand waarin veel gevierd wordt, maar ook tijd is om even stil te staan bij hoe dingen nou eigenlijk lopen. Ook komt er een welverdiende winterstop aan. Die zal voor ons echter heel kort zijn, want 25 januari staat de eerste competitiewedstrijd tegen koploper VVA er al weer aan. Een aantal teams binnen de vereniging zullen deze maand ook gekroond worden tot ‘Herbstmeister’. Zo is onder andere JO 14-2 winterkampioen en staat ook onder JO 17-1 op het punt om winterkampioen te worden. Mooie resultaten van deze elftallen, vanaf hier van harte gefeliciteerd.

Zoals in de eerste blog geschreven zullen wij met FC Driebergen 1 niet als doel hebben om kampioen te worden. In onze klasse lijken minimaal 3 ploegen, VVA, Candia en Patria voorlopig een maatje te groot. Echter is onze jonge ploeg inmiddels wel in staat gebleken om zich te nestelen in de groep subtoppers hieronder. In een veel sterkere klasse dan vorig jaar, is dat een compliment waard. Het hoogtepunt tot nu toe was een geweldige 2-1 overwinning op buurman sv Odijk onder bezielende leiding van onze aanvoerder en secretaris Jelle Adema.

Echter hadden wij ook een hoger doel dit jaar waarvan 1 was om ook meer terug te doen voor de club. Inmiddels hebben wij tijdens de wedstrijd tegen Odijk onze eerste pupil van de week mogen begroeten. Aankomende zaterdag zal Levi Kegelaar uit de JO9-4 onze pupil van de week zijn. Hopelijk komen al zijn teamgenoten hem aanmoedigen als hij mag proberen te scoren tegen de keeper van onze opponent.

Als team nemen we het zaterdag op tegen SVP uit Veenendaal. Een rechtstreekse concurrent voor de felbegeerde plek onder de top 3 en een ploeg die afgelopen zaterdag gewonnen heeft. In de laatste 5 “uitgespeelde” wedstrijden (Candia uit werd gestaakt met 2-0 achter en wordt dinsdag de 17e hervat) zijn maar liefst 4 overwinningen gehaald. Met de steun van iedereen die FC Driebergen een warm hart toedraagt hopen wij de 1e helft van de competitie zaterdag goed af te mogen sluiten.

Buiten de plek op de ranglijst is met name de ontwikkeling van een aantal jonge talenten momenteel om van te smullen. Jonge talenten (sommigen nog JO-19 speler) die op verschillende posities – tijdens hun 1e jaar in het eerste team – al zo goed als wekelijks in de basis spelen of nadrukkelijk aan deur kloppen voor een basisplaats.

Tevens zullen er een aantal van onze jonge talenten aanwezig zijn tijdens de voetbaldag op 3 januari in de zaal van Hoenderdaal en op ons eigen mooie complex. Dit beloofd weer een mooie voetbalfestijn te worden.

We hopen aankomende zaterdag zoveel mogelijk publiek achter ons te scharen om de winterstop lekker in te gaan en zo de toch al mooie weken, met onder andere het jaarlijkse kerstdiner op de club, nog veel mooier te maken.

Vanaf hier allemaal nog succes bij de laatste speelronde en daarna een hele fijne winterstop en mooie feestdagen.

Tot zaterdag!

Namens heel FC Driebergen 1,
Christiaan Hageraats