De voetbalvrouwen van JO10-1

Verslag 23 september 2017   SDZ JO10-1 – FC Driebergen JO10-1

De voetbalvrouwen

Dit keer een verslag die begint met de voetbalvrouwen. Nee… natuurlijk niet de vrouwen van de spelers maar de moeders. De moeders waarvan een groot aantal elke week meegaat naar de wedstrijd. Of het nu een thuis- of uitwedstrijd is. Natuurlijk kijken wij naar de wedstrijd, moedigen wij de jongens aan met positieve aanwijzingen en weten wij wat buitenspel is. En ja.. ook in de stromende regen staan wij langs de lijn.
Maar deze week hoeven we niet zo vroeg ons bed uit. De wedstrijd begint pas om 10.00 uur maar wel in Amsterdam bij SDZ. Dit heeft ons team nog niet eerder meegemaakt en het is qua afstand ook de verste club waar we tot nu toe naartoe zijn gereden. Achter elkaar aan rijden we naar Amsterdam waar ons de 1e verrassing al staat te wachten… het is betaald parkeren bij SDZ.

Bij de club verdwijnen de jongens in de kleedkamer voor het gebruikelijke overleg met de plaatsvervangende coach Sandra.
Wij vrouwen genieten buiten nog even van een kop koffie of thee en ontdekken diverse BN’ers: Chantal Janzen, Vincent Croiset en Lies Visschedijk. Zo maak je nog eens wat mee! Het weer is geweldig, we hebben een blauwe lucht en stralende zon. Langs de lijn gaan wij natuurlijk in de zon staan, zo wordt er gelijk even gewerkt aan een gezond kleurtje. Er wordt druk gekletst en gelachen en natuurlijk moedigen wij ook onze jongens aan en geven we positieve feedback.

En oh ja de wedstrijd… Oeps.. ik vergeet helemaal dat ik het verslag moet schrijven vandaag. De tegenstanders zijn pittig en maken als snel 2-0. Tristen maakt het 1e doelpunt maar al snel volgt er weer een tegendoelpunt. We gaan de rust in met 4-1.

De tweede helft

De tweede helft begint beter. De jongens zijn meer in de aanval maar helaas komt er weer een doelpunt voor de tegenstanders bij 5-1. Daarna volgt de 5-2 weer door Tristen die duidelijk op dreef is. De tegenstanders scoren weer maar Naut maakt heel mooi ons 3e doelpunt. Helaas gaan de koppies een beetje hangen van onze jongens. De tegenstanders maken hier goed gebruik van en maken er snel na elkaar 8-3 en 9-3 van. Het laatste doelpunt is van ons door Lars. De eindstand is 9-4.

De penalty’s na de wedstrijd maken altijd weer wat goed. Zo heeft iedereen nog een keer de kans te scoren. Ondanks het verlies gaan de jongens met opgeheven hoofd weer terug naar Driebergen.