De weg terug naar boven gaat niet zonder hobbels

Thesio ICT Proffesionals

De weg terug naar boven gaat niet zonder hobbels. Zo kreeg Zondag 2 haar eigen Lucky Luke (Aad) na negen maanden revalideren weer terug binnen de lijnen, doch hij blijkt tot op heden zijn munitie te zijn vergeten. De blessure van het stamhoofd (Michel) vergt een langere hersteltijd, de knie van Sander laat ook nog even op zich wachten, Arjan heeft nog last van de responsietest van AED, Erwin bivakkeert nog steeds onder het Heinekengroene noorderlicht, Fedde is sinds zijn 30ste niet meer de oude (of juist wel, dat moet de toekomst uitwijzen), maar ook Lambert en Marijn gaven niet thuis en het verhaal van Fred, daar wordt een nieuw hoofdstukje aan gebreid, afijn, een treffen met een titelkandidaat kan onder betere omstandigheden plaatsvinden.

Maar waar keuzes wegvallen, daar ontstaan nieuwe keuzes. En dus kocht onze grootgrutter Aad slim in, lette op de kleintjes (Kevin), maar het mocht ook een onsje meer zijn (Mau, Jef, Rook), dan wel gefileerd (Michel) of rauw (Mo). Deze welkome aanvulling op het gebruikelijke assortiment ongezouten (Remco), met zwoerd (Jeroen, Maarten, Willem), het volle pond (Martijn) en met Bieslook (Roy), leverden een potpourri aan techniek, loopvermogen en duelkracht, hetgeen uiteindelijk teveel van het goeie zou zijn voor het bezoekende Hoogland.

Kunstgras, koude wind, afgeblust met een vleugje regen en André van Duin zou zeggen: ballers klaar, ballen maar.

En dat deed Zondag 2. Rustig combinerend tegen een ploeg die fit en energiek oogde, maar eigenlijk geen problemen wist te veroorzaken. Dat lukte de thuisploeg wel, maar het kookgerei stond nog niet goed afgesteld. Jef dacht dat het kookwekkertje veel later zou afgaan toen hij door Mau op weg naar het vijandelijke doel werd gestuurd. Aad stond rand zestien al klaar het fileermesje, maar Jef verslikte zich in de snelheid van zijn tegenstander (of zijn eigen gebrek eraan). Kans door het afvoerputje.

Ook Aad kon nog geen potten breken en toen was een glippertje van Kevin genoeg voor een prachtige Hooglandse lob over onze trucker: 0-1. Dat smaakte heel vreemd, want wij hadden toch echt de controle over de wedstrijd. Geen nood, Remco kopte enkele minuten later keihard een corner van Jef binnen: 1-1.

Met de rust werd de pan gehusseld, nieuwe ingrediënten erin en op naar het tweede bedrijf. De nieuwe mixed grill bleek echter slecht op smaak te brengen. Nu is de ene worst de andere niet, maar daar lag het niet aan. De peper bleek te zijn gestolen door de opponent, want die strooide naarmate de wedstrijd vorderde met stevig gekruide tackles. Desondanks konden zij geen potten breken, op een stiekeme counter na. Ongezouten gleed Remco middels een signatuursliding een mogelijke tegentreffer naar de vuilnisbak.

De puntendeling leek op handen, maar beide partijen weigerden genoegen te nemen met een half ei. Op de valreep counterde (!) Jef (!!) tot de achterlijn, wachtte met de bal aan een touwtje totdat Mau alle aandacht had getrokken en Jef de bal op Transporter Michel kon terugleggen. Die bedacht zich geen moment en schoot de overwinning binnen: 2-1.

Deze Allerhande werd u aangeboden door alle voetballiefhebbers die deze wedstrijd mede mogelijk maakten.