Derby FC Driebergen – Dev-Doorn onbeslist

In een matige wedstrijd hebben FC Driebergen en Dev-Doorn het vele publiek niet kunnen bekoren.
Na de grote nederlaag die Dev-Doorn thuis tegen FC Driebergen leed was er sprake van revanche welke de ploeg uit Doorn goed heeft opgepakt.

FC Driebergen begon wel met aanvallend voetbal om de gasten al heel snel vast te zetten en door kort te dekken hun weinig ruimte te geven. Dat lukte eigenlijk in de loop van de strijd maar gedeeltelijk.
De gasten uit Doorn wisten hiermee goed om te gaan,het was wel dat in de eerste 10 minuten FC Driebergen al 4 hoekschoppen kreeg te nemen maar waar niet echt veel gevaar uit kwam. Alleen een uitstekende kopstoot van de vooral in de 2e helft uitblinkende Midas de Wildt werd uitstekend gekeept door de Dev-doelman.

Na deze beginfase kreeg de ploeg uit Doorn wat meer grip op het spel van hun tegenstander en het was de grootste kans die zij kregen in de 29e minuut toen de spits alleen op de FC Driebergen doelman Michel van Bruggen af stevende maar deze zijn doel verkleinde en deze kans gemist zag worden.
Hierna was het Jelle Adema die een solo begon van eigen helft maar na 4 man gepasseerd te hebben strandde hij uiteindelijk rond de 16 meter van Dev.

Toch kwam er nog verandering in de stand het was de 35e minuut toen een ongevaarlijk schot tegen het lichaam van Michel Hoekstra kwam en zo in de andere hoek van het doel caramboleerde 0-1.
Maar nog voor de pauze kwam FC Driebergen langszij een hard schot op de lat werd in de rebound uitstekend afgerond door de mee naar voren gekomen rechtsback Thomas Meeles 1-1.
En zelfs in de 44e minuut was het bijna nog om met een beter gevoel te gaan rusten, een schot dat maar net over het vijandelijke ging ook weer door de zelfde speler. Rust 1-1.

De 2e helft begon met een wissel Pascal van Doorn bleef in de kleedkamer achter zijn vervanger was Dobias Aldenkamp.
FC Driebergen begon goed aan deze helft kwam meer richting 16 meter en een uitstekende aanval over rechts opgebouwd via Thomas Meeles ,Midas de Wildt,Robin Notenboom zijn schot uitstekend gekeept door Mark Sluijs van Dev. Er kwamen nog 2 wissels binnen FC Driebergen Jordi Sonneville voor Thomas Meeles en Paul van Hofwegen voor Bjorn Geerding.

Het werd een zeer spannend slot in deze saaie derby met Dev-Doorn als gevaarlijkste ploeg die met veel inzet toch nog de winst naar Doorn wilden halen. Het was spits Rick Andeweg die in de laatste minuten nog oog in oog met de FC Driebergen doelman kwam te staan maar miste jammerlijk.

Zo kwam er voor beide partijen een einde aan deze tamme wedstrijd welke in de slotfase nog voor wat hachelijke momenten zorgde. Eindstand 1-1

Paaszaterdag 19 april de uitwedstrijd IJFC Za1-FC Driebergen Za1 aanvang 14.30.