Dik verdiende 1-3 overwinning bij Focus’07

Kapsalon Rob

In een goede wedstrijd heeft FC Driebergen een verdiende overwinning behaald op een tegenvallend Focus’07. Al na 6 minuten kon de eerste kans voor FC Driebergen worden genoteerd voor de altijd ijverige Mick Visser, die zijn inzet in het zijnet zag belanden. FC Driebergen bleef veel druk op de veste van Focus’07 houden waarbij de ene na de andere goed lopende aanval werd gecreëerd. Helaas werd er zeer slordig omgegaan met deze kansen en was het zoals in de eerste wedstrijden van dit seizoen weer frustrerend dat Driebergen zichzelf niet kon belonen.

Na 15 minuten kreeg FC Driebergen een corner. Het komt niet vaak voor dat een scheidsrechter fluit voor een overtreding in de 16 meter, maar de scheidsrechter van dienst dacht daar anders over. Aanvoerder Jelle Adema werd vastgehouden en liet zich vallen. De meeste scheidsrechters zullen er niet voor fluiten, maar vandaag wees de scheids onverbiddelijk naar de stip.  De supporters van Focus ’07 probeerde vanaf de kantine nog voor afleiding te zorgen, maar het buitenkansje werd koelbloedig afgerond door Mick Visser 0-1.

Even later in de 18e een gevaarlijke situatie aan de andere kant. Doelman Michel van Bruggen ging niet helemaal vrijuit bij een actie en liet zich bijna de bal ontfutselen in zijn eigen 16-meter gebied. Gelukkig voor FC Driebergen en de meegereisde supporters werd dit niet afgestraft door de spits van Focus ’07. FC Driebergen bleef de aanval zoeken en creëerde een aantal mogelijkheden. Een van deze mogelijkheid kwam op naar van de hardwerkende Daan Brouwer die zijn kopbal net naast het doel zag belanden. In de 27e minuut één van de weinige kansen voor de thuisclub, die een voorzet voorlangs het doel zag rollen, maar waarbij er geen speler stond om de bal in het doel te schieten.

Het laatste kwart van de eerste helft waren er nog wat kansen voor de weer ijverige Abate Nyamsi, maar die gingen door te gehaast beslissen in het zijnet of in handen van de keeper. De laatste actie van de eerste helft had de 0-2 op moeten leveren, maar werd door de goed spelende Pim Noomen tegen de lat geschoten. Rust 0-1.

De tweede helft begon zonder wissels, maar met meer beleving. Twee minuten na rust kon FC Driebergen weer juichen na een uitstekende aanval op links tussen Pim Noomen en Abate Nyamsi. Laatstgenoemde bleef kalm oog-in-oog met de doelman, omspeelde hem en schoot beheerst de 0-2 binnen. FC Driebergen zat op rozen en de eerste wissel werd doorgevoerd, waarbij aanvoerder Jelle Adema het veld verliet voor Sven Evers.

Diverse kansen werden gecreëerd om de voorsprong verder veilig te stellen, maar opnieuw viel de bal maar niet in het mandje. Het was Sven Evers die zijn hoekschop bijna in één keer in het doel zal vliegen. De bal belandde op de paal in de verre hoek. De bal kwam voor de voeten van Pim Noomen die hem binnenschoot, maar blijkbaar de bal op zijn hand had gekregen. Gezien het aantal mogelijkheden en het spelbeeld had FC Driebergen deze wedstrijd al lang op slot moeten gooien.

Trainer Tijn Zegwaart wisselde de spelers die zich helemaal leeg hadden gespeeld. Nieuwe verse krachten kwamen het veld in waaronder twee jonge debutanten. Benjamin de Jongh en Douwe Winsemius van de O23 mochten hun opwachting maken. Een leuk moment voor deze jonge talenten van FC Driebergen.

Aan het einde van de wedstrijd zette de thuisclub nog een keer aan. Een vrije trap aan de rand van de 16 meter werd goed aangesneden en niet goed verwerkt door de verdediging van FC Driebergen. Dit leverde in de 86e minuut de aansluitingstreffer op voor Focus ’07. Het werd dan toch nog billen knijpen in de laatste minuten, maar daar bracht de goed ingevallen Sven Evers een einde aan, door in blessure tijd met een uitstekende actie doeltreffend in de korte hoek de 1-3 op het scorebord te zetten.

Een goed resultaat. Nu hopen dat FC Driebergen dit aanstaande zaterdag een vervolg kan geven in de thuiswedstrijd tegen onze Zeisterse buren FZO.