Dik verdiende overwinning voor FC Driebergen

van Raalten Bouwadvies

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd en dan vooral de eerste helft en de laatste 20 minuten van de 2e helft heeft FC Driebergen een gemakkelijke en zeer verdiende overwinning behaald.

De thuisclub begon direct al zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en dat was voor het kijkspel heel goed. In de 8e minuut al een doelpunt van Paul van Hofwegen maar deze werd terecht afgekeurd voor buitenspel maar 2 minuten later werd het toch 1-0 door Abate Nyamsi die zijn kans beheerst afrondde met een harde schuiver.

De toeschouwers gingen er goed voor zitten en zagen tot hun genoegen een keihard werkend FC Driebergen met een debutant op het middenveld van Jesse Mantel die in zijn eerst officiƫle wedstrijd in het 1e zijn visite kaartje afgaf. Men moest tot de 20e minuut wachten totdat de 2-0 op het scorebord kwam, een uitstekende aanval ingeleid door de goed spelende Jelle Adema bereikte op het juiste moment de spits Jesse v/d Boomen die deze uitstekend benutte.

Diezelfde spits zorgde nog voor de rust dat men kon gaan rusten met een comfortabele voorsprong van 3-0 en deze score bereikte hij in de 37e minuut. Rust 3-0.

Het 2e bedrijf begon wel iets minder dan de 1e maar de spelers bleven werken ondanks dat Vianen iets dreigender werd .Maar echt gevaarlijke situaties kwamen er niet voor doelman Bryan Hoedeman.

Toen brak er een moment aan waar de toeschouwers wel van schrokken rots in de branding al het hele seizoen Michel Hoekstra kwam bij een kopduel gevaarlijk terecht en moest met een aardige bult aan het hoofd het strijdtoneel verlaten. Zijn vervanger Pim Noomen (17 jaar) bleek een waardig vervanger te zijn en speelde de laatste 30 minuten uitstekend.

De spelers waren toch een beetje geschrokken van het uitvallen van Michel Hoekstra en ze moesten weer de weg richting doel terug zien te winnen. En in de 71e minuut was het weer voor zijn hattrick de goed spelende spits Jesse v/d Boomen die zijn actie bekroond zag met de 4-0. Na deze bevrijdende treffer werd Abate Nyamsi gewisseld voor de lang geblesseerd geweest te zijn Hidde v/d Werf. In de 81e minuut kwam er nog een applaus wissel van de zeer effectieve spits Jesse v/d Boomen. Zijn vervanger werd Arif Bahadori ook 17 jaar.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en ook nog in de slotminuut werd het zelfs nog 5-0 door een eigen doelpunt van Vianen.

Een dik verdiende overwinning van een totaal goed spelend team wat iets voor elkaar over had.

Zaterdag wederom een thuiswedstrijd en wel de Semi-Derby tussen FC Driebergen-Sv Odijk aanvang 14.30.