Doek is gevallen voor FC Driebergen 1

van der Klift Kapsalon Driebergen

In de laatste competitie wedstrijd van seizoen 2017/2018 is de degradatie naar de 4e klasse een feit geworden.
In een wedstrijd waar de belangen heel groot waren was het Lopik dat aan het langste eind trok en met een 2-0 overwinning FC Driebergen naar de 4e klasse stootte. In een aantrekkelijke wedstrijd waar de belangen heel groot waren voor zowel Lopik als FC Driebergen. Lopik moest winnen om de 3e periode te halen en FC Driebergen moest winnen en dan nog afhankelijk zijn van de uitslag van SVM om nacompetitie te halen. Nou dat is dus Lopik gelukt en FC Driebergen niet.

De eerste beste kans was in de 10e minuut toen Lopik een vrije trap toegewezen kreeg randje 16 meter en dit buitenkansje benutte om al de 1-0 te scoren over de muur en doelman Michel van Bruggen in de linker bovenhoek. Deze tegenslag al zo vroeg in de wedstrijd werkte even door maar FC Driebergen herpakte zich met een ijzersterke achterhoede die over de gehele wedstrijd een dikke voldoende haalde. Er kwamen diverse kansen op de gelijkmaker maar het was net zoals al vele wedstrijden weer net niet. Dat is de pech als je onderaan staat, geen greintje geluk.
Net voor de thee nog een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub maar deze werd maar net over geschoten. Rust 1-0.

FC Driebergen begon de 2e helft zeer aanvallend met de ervaren spits Elmar van Doorn als vervanger voor de keihard werkende Kevin Dame. Het was al in de beginfase dat FC Driebergen diverse kansen kreeg door Koen van Dijk en Abate Nyamsi maar beide keren weer net niet. In de 53e minuut de grootste kans van Jelle Adema die door de verdediging slalomde maar zijn halve schot in de handen van de doelman van Lopik zag belanden. Hierna kreeg ook Lopik wat mogelijkheden maar daar bleef het ook bij.  20 minuten voor het einde ging FC Driebergen achter een op een spelen met alle risico’s en dat bezorgde de gasten een 2-0 voorsprong in de 76e minuut door een prachtig uitgespeelde actie met een beloning.

Met een grote teleurstelling op de gezichten van spelers en de begeleiding verloor FC Driebergen deze zeer belangrijke wedstrijd met 2-0 en was de degradatie naar de 4e klas een feit.