Doelman Puck houdt verlies F15 beperkt

Soms zijn er van die wedstrijden, waarbij je na verlies er toch een tevreden gevoel aan overhoudt. De derby Jonathan F14 – FC Driebergen F15 was zo’n wedstrijd. Na het startsignaal werd al snel duidelijk dat de F15 een zware wedstrijd tegemoet zou gaan. Om een goed resultaat neer te zetten moesten de mouwen flink worden opgestroopt. En dat er door onze jongens hard gewerkt werd, bleek wel uit de vuurrode hoofdjes. De toenemende druk van Jonathan werd pas ver in de eerste helft bekroond met doelpunt voor de Zeister mannen. Nota bene een van richting veranderd schot wist de uitstekend keepende doelman Puck te verrassen.

Puck had op dat moment al de nodige reddingen verricht, de één nog mooier dan de ander. De coaching en toewijding van keeperstrainer pappa Ron beginnen duidelijk vruchten af te werpen. Niet alleen op het gebied van keepen, maar ook op taktisch vlak voorziet Ron de teamleider van bruikbare tips, die er op zijn beurt dankbaar gebruik van maakt.

Nadat Jonathan de score had uitgebreid tot 2-0, werden er in de rust enkele defensieve omzettingen gemaakt. Simon en Joey Temming moesten het hart van de verdediging gaan vormen. Hun defensieve taken voerde zij fantastisch uit, waardoor de thuisploeg overging op het schieten vanuit ‘de tweede lijn’. Doelman Puck werd vele malen op zijn kunsten getest en dat deed hij op buitenaardse wijze!

De krachtige en mooi geplaatste schoten werden keer op keer door Puck gepareerd, alsof er een stenen muurtje in het doel gemetseld was. Zo bleef de F15 in de wedstrijd en gloorde er hoop op een goede afloop. Zeker op het moment dat Pepijn via een uitbraak de achterstand had teruggebracht tot 2-1.

Mogelijkheden om op gelijke hoogte terug te komen waren aanwezig, nadat Pepijn en Zakaria oog in oog kwamen te staan met de doelman van Jonathan, maar deze kansen werden helaas niet verzilverd. Vlak voor het eindsignaal moesten de Driebergenaren definitief het hoofd buigen, een frommelgoal bracht de thuisclub in veilige haven: 3-1.

Hoe graag de teamleider ook het collectief zou willen roemen, dit keer mag en moet daar een uitzondering voor worden gemaakt. Doelman Puck heeft op onnavolgbare wijze duidelijk gemaakt dat we over een decennium kennis mogen maken met de opvolger van Edwin van der Sar. Als er na de wedstrijd, zowel door de thuis- als uitspelende partij, niet over de uitslag, maar alleen over het briljante keeperswerk van Puck wordt gesproken, dan verzacht dit het verlies enorm!