Doelpuntenfestijn bij FC Driebergen – SV Candia ’66 eindigt in gelijkspel

Muta Sports

Afgelopen zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen SV Candia ‘66 op het programma voor het eerste elftal van FC Driebergen.

In de voorbespreking was al snel duidelijk dat deze wedstrijd een bepaald belang zou hebben. Waar staan we in de voorbereiding en welke aan welke punten moet nog geschaafd gaan worden in de komende twee weken. Een graad of 20 zou het gaan worden, maar in de warming-up werd duidelijk dat het zonnetje toch nog aardig op het bolletje kon branden. Het kunstgras helpt daar natuurlijk niet in mee en zorgt voor nog meer warmte op zo’n middag.

Scheidsrechter Achamrouk gaf het startschot voor een enerverende en vooral doelpuntrijke voetbalmiddag. In de eerste 10 minuten was het vooral aftasteuun van beide ploegen en leek Candia iets meer in hun spel te gaan komen. Na een kwartier voetballen werd Mick Visser weggestuurd en binnen de 16 onderuit geschoffeld. De scheidsrechter wees direct naar de stip. Achter de bal stond de man die de penalty zelf veroorzaakte, want dit stond voorafgaand aan de wedstrijd op het bord in de bespreking. Mick trok zich niets aan van het feit dat je de penalty die je veroorzaakt zelf niet moet nemen, want feilloos schoot hij de bal in het net. 1-0.

Diezelfde Mick Visser had het vandaag op z’n heupen en was de beste man van het veld. Vanaf de flanken floreerde hij langs de verdedigers van Candia en dat was een genot om naar te kijken. De 2e goal van Driebergen werd dan ook door hem ingeleid. Van de linkerflank passeerde hij zijn verdediger en legde de bal panklaar voor Pim Noomen. 2-0! Driebergen speelde in die fase erg sterk en had de wedstrijd totaal onder controle.

Toch ebde dat overwicht langzaam weg en kwam de ploeg uit Rhenen steeds meer in hun spel. In de 31e minuut kwam Candia terug in de wedstrijd via een heerlijk doelpunt. Een harde knal in de verre hoek zorgde voor de aansluitingstreffer. 2-1. Het overwicht van Candia zette ze verder door na het doelpunt. Net voor de rust zorgde zij voor de gelijkmaker. Waarmee beiden ploegen met 2-2 gingen pauzeren. Een terechte ruststand.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Candia had iets het overwicht in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Een onfortuinlijke handsbal in de 16 van verdediger Manasse zorgde ervoor dat Candia de uitgelezen kans kreeg om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Dat buitenkansje werd benut, ondanks dat keeper Michel van Bruggen nog in de goede hoek zat. 2-3.

Aan het doelpuntenfestijn kwam nog geen einde, want 5 minuten na de voorsprong van Candia maakte FC Driebergen alweer gelijk. Het wapen van Max Mehrengs, de bal panklaar leggen voor medespelers, werd weer eens uit de kast gehaald. Jelle van der Werf was de gevierde man die de bal kon afwerken.

FC Driebergen zette door, maar moest ondertussen wel een aantal keer hun adem inhouden voor hun eigen goal. Het aluminium werd zeker vier maal deze wedstrijd geraakt door de ploeg uit Rhenen. Eenmaal in de eerste helft en drie keer in de tweede helft. Ondanks dat kwam Driebergen in de 67e minuut opnieuw op voorsprong. Moegestreden, maar toch met zijn laatste energie perste Mick Visser er maar weer een actie uit en behield het overzicht. Eindstation Sven Evers met de 4-3.

Het slotakkoord was dan toch voor Candia en dat was gezien de wedstrijd meer dan terecht. Verdedigend zag het er niet helemaal sterk uit en daar profiteerde Candia direct van. Een hoge bal in de 16 die bleef hangen, maar de sterke spits van Candia gebruikte zijn lichaam en schoot de bal in het net. 4-4 met nog 5 minuten te gaan. Gescoord werd er niet meer, waarmee beiden ploegen met een punt genoegen moesten nemen. 

Een sportieve en amusante wedstrijd. Voor Driebergen een wedstrijd met plussen en minnen. De komende weken zal daar nog aan geschaafd moeten worden voordat SV Saestum op bezoek komt. Aanstaande dinsdag is daarvoor de volgende gelegenheid tijdens de oefenwedstrijd tegen KVVA in Driebergen. Volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd tegen het Amerongse DVSA.