Door inzet toch nog een punt

HDS 4 – FCD zon 3

Met 11 man en Arjan (terug na maanden blessureleed) gingen we op weg naar Leersum. Wij wisten dat het een moeilijke pot zou worden. Het zijn altijd moeilijke wedstrijden tegen HDS vanwege hetzelfde soort voetbal wat we spelen. Deze zondag zouden wij het wel eens anders aanpakken. Achterin met alleen maar verdedigers en John (laatste man) moest maar op het middenveld voetballen. Het maakte HDS in ieder geval niet veel uit, zij kwamen goed uit de startblokken met fel en goed positioneel voetbal. Resulteerde na 20 minuten in een 1-0 voorsprong. Wij voetbalde gewoon ons eigen spelletje en daardoor kwam Jordi een paar keer goed door en kon een paar keer de keeper testen van HDS. Deze maakte jammer genoeg geen fouten. 10 minuten voor tijd kwam HDS op een 2-0 voorsprong door een vrije trap die netjes in de kruising werd geschoten. Dit was wel een domper zo net voor de rust.

In de rust was er geen onrust en werd er besloten gewoon door te gaan met zoals we bezig waren de 1e helft. Na 10 minuten in de 2e helft maakte een voorhoede speler van HDS een schandalige sliding op onze keeper Ronnie en deze moest er dan ook af. Heel vervelend omdat we nu met 10 man kwamen te staan omdat Jeroen(tje) Ronnie zijn plek innam. Dit leek voor ons wel het moment te zijn om er schepje bovenop te doen. Met 10 man konden wij het spreekwoordelijk mes op de keel zetten van HDS. We kregen kansen en waren heer en meester op het veld. Na een overdenking van 60 minuten was er dan toch de rentree van Arjan. We hadden hem uit de wind willen houden maar hij was niet te houden. Hierdoor werd er nog meer druk uitgeoefend op de verdediging van HDS. Eindelijk na 25 minuten was het dan zover, een afgeslagen bal werd door Arjan met zijn chocoladebeen op goal geschoten en werd halverwege nog aangeraakt door een been van HDS en daardoor plofte de bal achter de keeper van HDS. 2-1

Hierna bleven wij maar drukken waardoor HDS werd beperkt tot countervoetbal. Ze kregen nog wel een paar dotten van kansen maar Jeroen(tje) dook als een tijger elke bal uit zijn doel.

Na schoten op de paal, lat en keeper werd de tijd onze grootste tegenstander. Met nog 2 minuten ten op de klok mocht Sven van links een corner nemen die maar ternauwernood verwerkt kon worden door de verdediging en ons weer een corner opleverde. Nu mocht Sven van rechts voorgeven en ook deze was strak en ook deze gaf de nodige problemen aan de HDS verdediging waardoor er weer van links een corner moest worden genomen. Sven nam deze net als voorheen strak en nu werd er toch een driebergse hoofd gevonden die vast zat aan Martijn. Prachtige kopbal die strak in het kruis zat. 2-2. Hierna floot de scheids af en hadden wij loon naar werken!

Volgens sommige was dit ons beste 2e helft in 6 seizoenen 🙂