Doordrukken of vasthouden

Zaterdag om 13:15 stond de wedstrijd JO 13 -1 tegen Focus JO 13-1 op het programma. Nog nooit was het in oktober zulk lekker weer dus het publiek was in grote getale aanwezig. Na 2 nederlagen tegen de toppers uit deze competitie was nu de subtop aan de beurt om 3 punten uit Driebergen weg te slepen.
De vakantie en blessures gaven de trainers hoofdbrekens maar met hulp van Christiaan, Bas en Cas uit JO12-1 stond er toch weer een prima team. Van wegslepen van de punten bleek al gauw geen sprake. Driebergen creëerde 2 hele mooie kansen die helaas niet werden omgezet in doelpunten.
Toen brak een betere periode voor Focus aan maar het was wel buigen maar niet barsten voor de mannen van onze  O13-1.
Het spel kwam weer in handen van Driebergen en uit een prachtige assist van Anouar wist Fabian de 1-0 tegen de touwen te knallen. Voor rust knalde hij ook de 2-0 binnen.
In de rust ging het complete team en de gehele staf in overleg zoals u op de foto ziet. Gaan we doordrukken of gaan we de voorsprong vasthouden? was de vraag.
Met wat tactische omzettingen werd het snel duidelijk dat deze overwinning niet meer uit handen gegeven zou worden. Alhoewel Focus nog een paar keer aandrong en zeker nog een aantal kansjes kreeg werden die steeds onschadelijk gemaakt door Mart en de verdediging onder leiding van Hidde en Joost. Christiaan op het middenveld deed het geweldig en was een plaag voor Focus.
Uit een prachtige diepe bal vanuit de verdediging werd de kans gecreerd en de 3e goal gemaakt. De overwinningen was binnen en was ook volkomen terecht. Hiermee steeg de ploeg ook direct een paar plaatsen op de ranglijst en moet een 4e/5e plaats zeker mogelijk worden.
Ouders en supporters hebben weer genoten en nu naast het voetbal en van het heerlijke weer ook van de overwinning.
Ernst