Dozijn treffers voor FCD JO11-1 tegen Roda ’46 JO11-2

DnA Organisatie en advies

Met een monsterscore tegen Roda ’46 JO11-2 heeft FCD JO11-1 de aansluiting met de middenmoot in de Hoofdklasse 5.6 gevonden. Op sportpark ‘De Woerd’ had de thuisploeg het in de beginfase even lastig tegen de bezoekers uit Leusden, maar na 2 x 30 minuten stonden er duidelijke cijfers op het scorebord: 12-0. 

Linksback Vico Duiverman had op de training een vervelende schouderblessure opgelopen, en ontbrak vandaag op het appèl. Jelle van der Lee uit de JO11-2 toonde zich een bekwame vervanger. In de beginfase leek een grote zege zeker niet in het verschiet te liggen. Roda ’46 JO11-2 legde een verzorgd spelletje voetbal op het kunstgras, maar tot groot gevaar voor het doel van FCD-doelman Luke Lahaije leidde dit niet. En nadat linkervleugelspits Julian van der Putten halfweg het eerste bedrijf na een mooi uitgespeelde combinatie de ban had gebroken (1-0) ging het snel, en werd de rust bereikt met een 4-0 stand.

Nadat de Albicelestes na de limonade binnen 5 minuten naar 7-0 wegliepen, legde Roda ’46 JO11-2 het hoofd in de schoot, en maakten de mannen van trainer-coaches Martin Lahaije en Arnaud van Holst uiteindelijk het dozijn treffers, de één nog mooier dan de andere, vol. De doelpuntenmakers: Floris v.R. 4x, Julian van der Putten 3x, Kasper de Kruijf 2x, Floris van den Bosch 2x en Boaz Kruis 1x.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen het op de vierde plaats staande Soest SO JO11-1. Dan zal de weerstand ongetwijfeld groter zijn dan vandaag. Hoe het ook zij, tot dan!