Dramatisch verlies voor FC Driebergen

Heiko Gorter Makelaars

FC Driebergen heeft de uitwedstrijd in en tegen de buren Austerlitz op zeer knullige wijze verloren met 3-2.

Op een bijna onbespeelbaar veld en met de harde windstoten viel het niet mee om goed voetbal te spelen.
Het was juist Austerlitz die vol strijd deze wedstrijd naar zich toetrok en al na 4 minuten een grote kans kreeg die net naatst ging. Een minuut later was er een kans voor Kevin van Woudenberg, maar de bal sprong iets te ver van zijn schoen.

In de 13e minuut kwam Austerlitz plots op voorsprong. Een hoge voorzet werd verkeerd beoordeeld door de Driebergse doelverdediger en binnen de 5 meter ingetikt door de spits van Austerlitz: 1-0.

In de 16e minuut weer een doelpunt: een afstand schot van Austerlitz: 2-0.

Terneer geslagen trapte FC Driebergen weer af en kreeg iets meer vat op het spel maar tot echt grote kansen kwam men niet.
Het werd zelfs nog erger toen een hoge voorzet over de verdediging heen ging en een zo vrij als een vogeltje staande speler van Austerlitz deze binnen kon koppen:3-0. We tellen de 25e minuut.

De eerste wissel werd al een feit Jesper van Doesburg werd vervangen door Lucas van Druten.
FC Driebergen kwam weer redelijk in de wedstrijd doordat men een strafschop kreeg wegens hands. In de 28e minuut werd die feilloos benut door Jessen v/d Boomen: 3-1.

Hopende nog voor de thee de 3-2 te kunnen scoren, wat mislukte, ging men de kleedkamer opzoeken.

Nadat trainer Christiaan Hageraats duidelijk had gemaakt dat het zo niet langer kon en verwachte hij dan ook een betere 2e helft. De licht geblesseerde Jesse v/d Boomen werd gewisseld door Pim van Amerongen.

In deze 2e helft was het een beter spelend FC Driebergen dat verzuimde de vele kansen om te zetten in doelpunten. Zo bleef het heel lang 3-1 tot uit eindelijk in de laatste minuten de 3-2 nog gescoord werd.

De leeg gespeelde Jesse Mantel werd vervangen door junior Pim Noomen. Het ontbrak echter toen nog aan tijd om het de tegenstander lastig te maken.

Zaterdag 16 maart maar weer de draad op pakken dan de thuiswedstrijd tegen het veel hoger staande HMS uit Utrecht aanvang 14.30