Driebergen B4 heeft smaak te pakken!

Afgelopen zaterdag moesten we laat in de middag spelen in Hoogland. We hadden vandaag hulp van Jordy en Dave vanuit de B2. Ik had in de kleedkamer al aangegeven dat we fel moesten beginnen vanwege dat zonnetje die je na zo lange rit naar Hoogland toch wel loom maakt. Onze Rots in de branding Collin begon in de goal en zou worden vervangen door Sauvien(onze andere rots) in de rust. De 1e paar minuten leek Hoogland van zins om ons direct vast te zetten op onze eigen helft. We moesten hieraan even wennen maar na een paar minuten konden we ons daaronderuit voetballen. Gelukkig hebben we met Gianni en Achraf in de as genoeg voetballend vermogen om op te bouwen. Op de linkerflank stond Emiel(die kan ik overal neerzetten) die Matthijs verving vanwege afwezigheid. Op rechts staat onze bullebak Jean die altijd zijn mannetje staat.

Vandaag ook weer 4 middenvelders met Simon op rechts en in de as met Taoufik en Fawzy en op rechts Leon. Voorin stonden Samir en Bjorn.

Na 10 minuten kregen we meer grip op de wedstrijd en begonnen te combineren naar hartenlust. Leuk om te zien dat onze tegenstander dit niet konden volgen en in de 15 minuut was het dan ook raak. Leon kreeg de bal in zijn bezit en vanaf 20 meter schoot hij de bal keihard op goal. De keeper van Hoogland zag de bal veel te laat door de snelheid van de bal en deze verdween dan ook in zijn doel. Prachtige goal! Daarna was het Hoogland die de 1-1 maakte ook met prachtig afstandsschot. Hierna was het FCdriebergen die de druk opvoerde, Samir liep de hele verdediging continu helemaal zoek en dat resulteerde al snel in de 1-2. Hierna kreeg Samir nog 4 tot 5 kansen om te scoren maar dat lukte net niet. Na 20 minuten nam Bjorn van rechts een schitterende corner die niet goed verwerkt kon worden door Hoogland zodat ze de bal zelf in hun net schoten 1-3. Hierna verslapten we niet maar dreven onze tegenstanders steeds verder terug in hun 16 meter. Achraf gaf 5 minuten voor de rust een prachtige pass op Samir die alleen op de keeper afstormde maar net voor hij schieten kon werd hij van achter aangetikt zodat hij in de 16 meter viel. Scheids floot voor een penalty en Achraf voltrok het vonnis met een hard schot in de bovenhoek.1-4. Helaas was het Hoogland die net voor de rust 2-4 maakte.

In de rust heb ik iedereen ervan doordrongen dat het nog niet gedaan was maar toch was het Hoogland die even de boventoon voerde. Ze drongen ons terug en 10 minuten later was het dan zover, een mooi hard schot kon niet worden gekeerd door Collin en het stond ineens 3-4. We bleven rustig voetballen hierna en raakte niet in paniek. In de rust had ik op rechts Dave en Jordy ingebracht en deze 2 jongens(hadden al wedstrijd erop zitten) pasten moeiteloos in ons team. Dat bleek wel met nog 10 minuten spelen toen Dave op rechts de bal kreeg en deze direct doorspeelde naar Jordy, hij nam hem perfect aan en schoot met al zijn venijn de bal keihard in de kruising. Wat een prachtige goal was dit. Zou niet misstaan in de goal van de maand! Hierna kregen wij met Simon en Fawzy en Taoufik nog genoeg kansen op meer goals maar het was Hoogland die nog wel scoorde net voor tijd.

Het was een verdiende overwinning van 4-5 die ons wederom 3 punten bezorgt. Enorme complimenten aan het team! Onze dank gaat uit naar onze gastspelers Dave en Jordy, klasse heren!

John