Driebergen Vrouwen 1 wint opnieuw na doelpuntrijke thuiswedstrijd

Bleijenberg Financiële administratie

Afgelopen zaterdag stond de kraker tegen de nummer drie, Vreeswijk Vrouwen 1, op het programma. Een belangrijke wedstrijd dus.

De eerste vijf minuten was het aftasten van beide kanten. Hierna was het Driebergen die het initiatief in het spel nam. Na 19 minuten was het voor de eerste keer raak. Driebergen spits Amber werd diep gestuurd, ze zag de goed meegelopen Hinne helemaal vrij staan, wachtte op het goede moment waardoor Hinne de bal kon intikken. Een mooi uitgespeelde aanval, 1-0. Driebergen bleef goed voetballen, de vrije ruimte zoeken en ook verdedigend stond het goed. Zes minuten later was het opnieuw raak. Centrale verdediger Esther gaf een prachtige diepe bal op maat voor Amber. Amber kwam 1 op 1 met de keeper, waarbij de keeper in eerste instantie kon redden. Hinne reageerde echter snel en stond klaar om de rebound in te schieten, 2-0.

Driebergen nam geen genoegen met deze stand. Nog voor rust gaf Aïsa een crossbal op Kim. Kim nam de bal aan, stuurde de verdediger het bos in en schoot de bal met een sliding in de rechterhoek. Met 3-0 kon Driebergen met een goed gevoel smikkelen van een lekker kopje thee en stukje sinaasappel (Hellup, bedankt weer!).

Maakt u zich op voor een doelpuntrijke tweede helft. Met wat tactische omzettingen kwam Vreeswijk krachtig de kleedkamer uit, waar het bij Driebergen juist slap en onnauwkeurig werd. Het spel was meer in evenwicht en Vreeswijk liet letterlijk en figuurlijk meer van zich horen.

Een kwartier na rust maakte de Vreeswijkse vrouwen de 3-1. Een vrije trap belandde via Floor het doel in. Een domper voor Driebergen, maar de thuisploeg liet zich, met dank aan de aanmoedigingen van de trouwe supporters, niet zo maar uit het veld slaan. Isabel, die na de rust werd ingebracht, strooide met mooie ballen over de verdediging van Vreeswijk heen. Een paar keer kon de bal met moeite worden weggewerkt, maar in de 68e minuut viel de bal precies goed. Hinne nam de bal aan en schoot beheerst langs de keeper.

Er werden meerdere aanvallen goed opgezet door de Driebergse dames, maar de vijfde goal wilde nog niet vallen. Totdat Hinne in de 81e minuut neergehaald werd in het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en de bal werd op de stip gelegd. Tamar schoot vanaf 11 meter raak en bracht hiermee de stand op 5-1. “Makkelijke middag”, zou u zeggen. Echter, door twee ongelukkige acties van de Driebergse vrouwen kwam Vreeswijk terug op 5-3. Eerst mocht de mid-mid van Vreeswijk ver doorlopen en belandde de bal in de kluts via een Driebergs been het doel in. Twee minuten later een ongelukkige handsbal van een Driebergse verdediger, waardoor ook Vreeswijk een penalty kreeg. Deze speelster verzuimde niet en bracht hiermee de eindstand op 5-3.

Een wedstrijd met twee kanten, maar opnieuw drie punten in de pocket voor de Driebergse vrouwen.

Johan, bedankt weer voor de mooie foto’s! Over twee weken, op zaterdag 17 november, een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk Vrouwen 1.

Kijk hier voor programma, uitslagen en de stand