Driebergen wint bedroevende wedstrijd tegen Musketiers

Thesio ICT Professionals

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma. De Musketiers uit Elst kwamen op bezoek. Zij waren de eerste tegenstanders van dit seizoen en die wedstrijd, één met twee gezichten, werd met 2-1 gewonnen door FCD. Vorige week heeft de jonge ploeg uit Driebergen nog indruk gemaakt in de wedstrijd tegen de koploper, al werd deze wedstrijd wel jammerlijk verloren. Kijken of ze het goede spel en de juiste teamspirit opnieuw konden tonen.

Trainer Christiaan moest behoorlijk puzzelen door blessures en kwam na lang wikken en wegen, bellen, onderhandelen, geven en nemen tot de volgende opstelling:

Wesley, Jesper, Ibi, Camiel, Lucas, Manasse, Michel, Pim, Kevin, Jesse, Abate

De pupil van de week was Levi van der Zee van JO9-5. Hij liet met een sublieme solo zien hoe het moest en produceerde in zijn rush meer schijnbewegingen dan het eerste de hele wedstrijd liet zien. Hij ronde verder koelbloedig af en de aftrap was voor de Musketiers. Driebergen probeerde vanaf minuut 1 druk te zetten, maar dit mislukte volledig. Overal kwamen de spelers van FCD te laat en er kon geen echte druk gegeven worden op de bal. Gelukkig lukte er bij de Musketiers ook niet veel en kwam Driebergen niet of nauwelijks in de problemen. De keren dat FCD toch dichtbij de goal van de Musketiers kwamen werden vakkundig verprutst door de spelers zelf en de keren dat Musketiers dreigend werd, werd keurig opgelost door keeper Wesley. Die met afstand de beste was aan de zijde van FCD.

Grootste en enige kans in de eerste helft voor FCD was voor Jesse. De aanvaller waarbij vaak nog een hintje opgegooid moet worden dat hij op het middenveld staat, krijgt de bal vanuit een corner voor zijn voeten op ongeveer een meter of 6 van de goal. Helaas voor Driebergen, maar het meeste voor hem, belande zijn schot in het zijnet.

Zoals aangegeven was de verdere eerste helft niet om aan te zien. Als we dan toch de eerste helft in een paar woorden moeten samenvatten kom ik toch de volgende vijf woorden: Balverlies, Apathisch, Dromerig, Kelderklasse en Wind. Die laatste slaat op het straffe windje dat over het veld raasde, die ook plan b(of c) bijna onmogelijk maakte.

In de rust zat iedereen wederom apathisch voor zich uit te staren. Dit keer was het niet echt een eigen keuze. Trainer Christiaan maande iedereen tot stilte op zijn welbekende rustige manier. Omdat deze verslagen inmiddels al legendarisch beginnen te worden en vaak bij bedtijd worden voorgelezen, zal ik een bepaald woord vervangen door het woord puppy zodat het verslag voor alle leeftijden leesbaar blijft.

“Wat een puppy eerste helft. Wat jullie zojuist hebben laten zien slaat werken alles. Puppy instelling, puppy uitvoering, puppy druk zetten. Niemand komt zijn puppy afspraken na.”

Er volgt één wissel in de rust. De ongelukkig spelende Ibi mag gaan douchen en wordt vervangen door Max.

Driebergen lijkt de tweede helft iets beter uit de startblokken te komen en weet zowaar iets meer de overhand te krijgen. In de eerste tien minuten na rust krijgt Driebergse spits Abate 2 grote mogelijkheden. De eerste mogelijkheid was een goede steekbal op hem terwijl hij diep ging. Helaas was de aanname niet zoals die hoort en moest hij vanuit een moeilijke hoek schieten. Dit schot bleek een gemakkelijke prooi voor de keeper. Zijn tweede kans was een stuk groter. Een van richting veranderd schot van Max kwam op vijf meter van de goal voor de voeten van Abate, helaas was het schot te gehaast en ruim over. Ondertussen kwamen de Musketiers er af en toe uit, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden.

In de 60ste minuut was het dan toch raak voor Driebergen. Jesse nam de corner en stond klaar om hem lekker hard en strak voor te geven. Helaas produceerde hij een hoge boogbal welke via een speler van de Musketiers voor de voeten kwam van Manasse. Hij faalde niet en schoot van dichtbij de semi verdiende treffer binnen.

In de 70ste minuut weet Abate nog een bal over te schieten, en besluit Chris om zijn tweede wissel te gebruikt. Hij wisselt Mo voor de jonge Pim. Niet lang daarna wordt ook de laatste wisselmogelijkheid benut en komt Victor in het veld voor Jesse. De wedstijd is inmiddels weer in het zelfde tempo als de eerste helft beland. Met wederom de foute keuzes, en reactieve houding. Exemplarisch voor deze wedstrijd is de indrukwekkende solo van Kevin. Hij, die net als 9 anderen(Wesley daargelaten) een vrij ongelukkige wedstrijd speelde, speelt 1 man uit. Een tweede, de derde, en net wanneer je denkt nu gaat het leuk worden, loopt hij de bal vakkundig over de zijlijn zonder dat er iemand in de buurt was.

De wedstrijd kabbelt richting het einde en je voelt aan alles dat Driebergen het wel prima vind. Ze willen wel doordrukken om de 2-0 te maken, maar het ontbeert hen aan de echte wil en de kracht om dit te doen. Driebergen krijgt nog wel een mogelijkheid op ongeveer 16 meter van de goal. Mo krijgt de bal mee en deze stuitert heerlijk voor hem. Hij haalt aan maar lijkt op het laatste moment te beseffen dat deze bal wel eens richting de parkeerplaats kan gaan. Daar staat een auto ter waarde van een ruime tweekamer flat aan de Keizergracht en de twijfel slaat toe. Waarschijnlijk raakt hij door deze twijfel de bal totaal verkeerd met een ingooi tot gevolg.

Hoewel Wesley ons er ook in de tweede helft af en toe doorheen heeft gesleept, kwam in de 80 min de eerste echt waarschuwing dat dit nog wel eens fout zou kunnen aflopen. Een diepe bal op de spits van de Musketiers werd achterin niet goed in geschat en hij kon sprintte achter de bal aan. Wesley besloot uit te komen maar zelfs de automobilisten op de A12 konden al zien, dat hij dat niet zou redden. De spits was veel eerder bij de bal en Wesley was, tevergeefs aan het zoeken naar zijn rem. Hij schoffelde de spits onderuit maar tot geluk van alles wat FCD een warm hart toe draagt, floot de scheidsrechter niet voor een overtreding, maar voor buitenspel.

In de 84ste minuut is er dan toch de gelijkmaker. Een vrije trap halverwege de helft van FCD wordt door de Musketiers ingebracht. Deze wordt niet goed weggewerkt maar de bijna voltallige verdediging blijkt te snel naar voren te zijn gestapt. Met als gevolg dat Lukas tegenover drie man kwam te staan. Een van hen geeft een goede steekbal richting een verdwaalde spits. Michel probeert nog met een uiterste sliding de bal voor de voeten van hem weg te kapen, maar helaas ontbrak het ook bij hem aan scherpte deze dag. De spits wist wel raad met deze mogelijkheid en schiet feilloos de gelijkmaker binnen.

Driebergen is kort aangeslagen door deze gelijkmaker, echter weten ze elkaar toch op te peppen om toch te proberen de drie punten op de Woerd te houden. Er wordt meer gevochten om de duels en FCD weet zowaar wat duels te winnen. Echter blijven ook in de laatste 10 minuten de echt grote kansen uit. Toch is daar in de 90ste minuut de winnende treffer voor Driebergen. Manasse ramt de bal naar voren en niemand lijkt er nog in te geloven. Behalve Jesper. De frikandellenkoning van de lage landen heeft met de trainer een zeer duidelijke afspraak inzake het afleveren van een assist. Wanneer hij dit eindelijk doet, zal de trainer zijn zuurverdiende centjes inzetten voor een behoorlijke alcoholische versnapering. Jesper trok een sprint zo hard dat het leek alsof zijn stufi al op was en hij toch graag een biertje wilde drinken en wilde die assist wel erg graag geven. Hij weet de bal net voor de achterlijn voor te geven maar produceert een slechte voorzet die ongeveer via de maan bij de goal beland. Helaas voor FCD zou je zeggen, maar niets is minder waar. De keeper van de Musketiers, die het overige deel van de wedstrijd voortreffelijk stond te keepen, smasht de bal als een Peter Blangé in zijn top jaren in zijn eigen goal. FCD op 2-1 en de drie punten blijven in Driebergen. Er volgt nog een flinke discussie over wat nu daadwerkelijk de definitie is van een assist, maar de trainer kiest toch eieren voor zijn geld en zette wat lekkers neer voor de jongens in de kleedkamer. De Baco’s voor Kevin houdt hij nog tegoed.

Al met al een bijzonder slechte wedstrijd van beide kanten. Waarbij met enig fortuin de punten in Driebergen zijn gebleven. Toch zijn het op basis van de gehele wedstrijd geen gestolen punten. Als er in deze wedstrijd dan toch een winnaar gekozen moest worden, dan was het vooral op basis van bepaalde fases in de tweede helft toch de ploeg uit Driebergen. Volgende week de kans voor revanche op het droevige spel, in de wedstrijd uit tegen Austerlitz.