Driebergen wint verdiend van SVMM

Thesio ICT Proffesionals

Zaterdag stond voor de heren van zaterdag 1 uit Driebergen de wedstrijd uit tegen SVMM in Maarn op het programma. SVMM staat tweede van onderen maar als iets wel duidelijk is geworden de afgelopen weken, is dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn. De competitie laat gekke uitslagen zien en bijna iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen. FCD zal dus vol aan de bak moeten om de drie punten mee te nemen uit Maarn.

Trainer Christiaan had dit keer geen verrassingen in petto wat betreft de bespreking. Gewoon als vanouds met ze allen in het hok voor een, voor zijn doen, korte bespreking met het strijdplan, terwijl de jongens onder het genot van water en brood aandachtig luisteren. Voor dit laatste had Ibi wat anders in gedachten. Hij was namelijk half oktober jarig en besloot een lekker traktatie neer te zetten. Geen huisgemaakte, Tunesische delicatesse waarvan het geheime familierecept al vele generaties wordt doorgegeven, maar een verrassend goed smakende appeltaart en kersenvlaai van de AH(inclusief “ weggooien is zonde” sticker). Terwijl iedereen semi-netjes zijn stukje opeet maakt Christiaan de opstelling bekend:

Collin, Jesper, Ibi, Camiel, Victor, Max, Michel, Kevin, Jelle, Lucas, Jesse B.

Half drie aftrap en Driebergen begint furieus. Werkelijk iedere bal wordt afgejaagd en SVMM weet niet waar ze het zoeken moeten. De spelers van Driebergen winnen allemaal hun persoonlijke duels en komen direct tot een aantal goede kansen. 1 daarvan is al in de tweede minuut. Na een goede onderschepping komt de bal terecht bij Jesse die de bal voorgeeft op Kevin. De bal wordt nog getoucheerd waardoor deze zijn snelheid verliest maar wel precies terecht komt bij Kevin. De middenvelder met neusje voor de goal, hoewel dit jaar het net nog niet gevonden, weet de bal nog knap te raken met zijn hoofd maar kan de bal net niet ver genoeg in de hoek koppen waardoor de keeper kan redden. Hierop volgen 3 corners vlak na elkaar wat maar net geen doelpunt oplevert. De centrale verdediger van SVMM ziet de bui al hangen en schreeuwt de opbeurende woorden: We leven nog!

Na tien minuten komt FCD dik verdiend op voorsprong. Na een goede combinatie aan de linkerkant van het veld krijgt Jelle de bal. Hij omspeelt met ogenschijnlijk gemak zijn directe tegenstander en speelt de bal perfect op Max. Max zou kunnen schieten aangezien het op de rand van de 16 meter is en precies in het midden van het doel, maar besluit dit niet te doen. Met een korte voetbeweging speelt hij op de nog vrijer staande Michel. Hij neemt de bal koelbloedig aan en ramt de bal ijskoud tegen de touwen. Doelpunt nummer drie voor de torschützenkönig van Driebergen. 0-1

Driebergen komt nog tot een hand vol mogelijkheden en blijft vol gas geven in de eerste 25min. Komt SVMM dan helemaal niet in de buurt van de goal, nee bijna niet. Driebergen krijgt de ruimte om te voetballen en weet voetballend tot kansen te komen. Enige punt van kritiek is dat FCD niet de rust wist te bewaren in balbezit maar in hetzelfde hoge tempo probeerde om te schakelen van balverlies naar balbezit. Hierdoor waren er nog behoorlijk wat slordigheden.

Door dit hoge tempo lijken de krachten wat weg te vloeien bij de gasten uit Driebergen. SVMM komt meer in het spel en krijgt zowaar een aantal kansjes. De laatste 10 minuten van de eerste helft is het zelfs een kwestie van overleven voor FCD. Hoewel de druk op de helft van Driebergen groot is, weet de thuisploeg niet tot echt grote kansen te komen. Ruststand 0-1.

In de rust werden de zaken besproken die beter moesten, maar was er ook vooral lof over hoe de eerste 25 min is gevoetbald. De speler wachten netjes op hun beurt om aan te geven wat er volgens hen in het veld gebeurd is, wat beter kan en daarnaast worden ook de nodige complimenten gegeven.

FCD start de tweede helft hetzelfde als dat het de eerste helft is begonnen. Driebergen zet vol druk en probeert weer iedere bal af te jagen. Dit resulteert in de 58 min in een kans voor Lucas. Hij krijgt de bal op ongeveer 20 meter van de goal en besluit te schieten. Goede poging maar helaas mist zijn schot wat kracht waardoor de keeper de bal gemakkelijk kan oprapen.

Ondertussen probeert SVMM met lange ballen FCD onder druk te zetten. Gelukkig heeft Driebergen daarvoor Camiel. De langste van het team die centraal achterin staat is vorig jaar niet voor niets uitgeroepen tot de speler met de meeste progressie. Hij heeft sinds hij een jaar met good old Paul heeft gespeeld enorme indrukwekkende stappen gemaakt, en dan bedoel ik figuurlijke stappen, niet de letterlijke zevenmijlspassen die hij sowieso al zet. Lighthouse Camil kan namelijk met gemak over Kevin, Michel en Lukas heen stappen, maar hij kiest ervoor om dat niet te doen. Camiel heerst zowel in de lucht, als over de grond en leidt de defensie met een leiderschapsstijl die lijkt op een kruising tussen die van Barack Obama, Steve Jobs en een vleugje Kim Yong Un.

Na een goede interceptie aan de rechterkant wordt de bal in de 66e min voorgegeven en komt terecht op het hoofd van Lucas. Helaas weet hij dit buitenkansje niet te verzilveren en blijft het 0-1. Ondertussen probeert SVMM de spitsten met een lange bal aan het werk te zetten. Echter verwerkt Camiel deze weer naar behoren.

Christiaan besluit zijn eerste wissel te gebruiken en brengt Sven voor Kevin. Kevin bleek te veel last te hebben van de lichtelijke frustratietrap van de aanvoerder van SVMM en was daarnaast behoorlijk moegestreden. Langzamerhand kan de belangrijke middenvelder van FCD meer minuten maken en ligt keurig op schema voor zijn eerste volledige wedstrijd op 21 maart. Naast deze wissel komen ook Jordi en Mo nog in het veld voor Jelle en Max. Mo die na lang blessureleed gelukkig weer beschikbaar is en kan zorgen voor de nodige variatie voorin. Mo laat direct zijn waarde zien en zet met een fantastische steekbal Lucas voor de goal maar helaas levert dit geen goal op.

Driebergen krijgt in de 82ste wederom een kans met een kopbal. Deze nog groter dan die van Lucas en Kevin bij elkaar. De ingevallen Sven kan de bal na een geweldige voorzet van Mo vrij inkoppen, maar faalt helaas jammerlijk en zorgt er mede voor dat SVMM in de wedstrijd blijft. De thuisploeg besluit flink aanvallend te wisselen en speelt de laatste 10 minuten met 4 spitsen. Deze vier spitsen zijn op te halen bij Camiel, aangezien deze stuk voor stuk in zijn broekzak zaten. Vrijwel alle ballen werden weer vakkundig weggewerkt door de lange centrale verdediger.

In de 88ste minuut is daar dan eindelijk de bevrijdende 0-2 voor Driebergen. Jesse Boomen krijgt de bal aan de rechterkant en met een mooie actie draait hij zich open. Zijn rush naar de goal deed weer denken aan hoe hij vorig jaar tot zoveel doelpunten kwam en liet zien dat hij gebrand was op een goal. Hij snijdt aan de rechterkant de 16 meter in en besluit uit te halen. De keeper kan de bal tegenhouden maar kan niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Sven valt. Sven denkt niet na, dat doet hij sowieso niet zoveel, en haalt direct van dichtbij uit. FCD op 0-2, de wedstrijd lijkt gespeeld en we hebben een tweede torschützenkönig die luistert naar de naam Sven.

Over de laatste 5 minuten kunnen we wederom kort zijn. Lange bal SVMM versus Camiel. Waarbij Camiel iedere keer als winnaar uit de bus kwam.

Driebergen heeft deze wedstrijd zeer verdiend gewonnen. Door de druk op de bal en de snelle omschakeling op de helft van de tegenstander weet FCD tot behoorlijk wat kansen te komen. Wanneer Driebergen nog leert om iets rustiger in balbezit te zijn, kan het nog een mooi jaar worden. Het team lijkt nog meer naar elkaar toe te groeien en laat bij vlagen zien waartoe het in staat is. Hopelijk worden deze vlagen steeds langer, te beginnen bij de wedstrijd van zaterdag, thuis tegen Austerlitz

Stand 0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)

4e klasse H

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

4e klasse H

Alle uitslagen

Programma

4e klasse H

Programma komende weken