Driehoekjes maken het verschil voor het derde in Houten

Afgelopen zaterdag speelde het lachende derde voor de tweede week op rij in Houten, door liefhebbers van wind en vinexwijken ook wel het Almere van Utrecht genoemd, door anderen gewoon Houten en één keer zelfs door iemand het Venetië aan de Waal, doch dat bleek een idioot.

Dit maal was het zevende elftal van Delta Sports de tegenstander in de roemloze bekercompetitie voor amateurs. Op papier had de zelf afwezige aanvoerder Schaap zestien namen verzameld, in Houten bleek de groep uit twaalf man te bestaan. Ruim voldoende dus.

De rollen werden prima verdeeld: Dennis Kooi tekende het wedstrijdformulier, Dennis v/d Berg zocht en vond de kleedkamer en Martijn de Laat maakte de eerste foute grappen van de middag.  Op hetzelfde veld als de week daarvoor werd er afgetrapt onder leiding van een andere doch kale scheidsrechter.  

FC Driebergen had in de beginfase moeite om de rust aan de bal te houden. Af en toe kon Delta Sports gevaar stichten, hetgeen een emotioneel verbaal duel tussen de gebroeders De Laat tot gevolg had. Kansen kwamen weldra voor het lachende derde: na een dubbele één-twee tussen Dennis en Blaf weigerde Sjoffer de trekker over te halen, en een schot van Fonteijne uit een afgeslagen corner verdween richting rondweg.

De Bruijn, spelend naast Bruining in de verdediging, wist voortdurend vervaarlijk mee naar voren op te stomen, hetgeen resulteerde in enkele grote kansen. Helaas bleven deze onbenut. De ban werd eindelijk gebroken door V/d Berg, die alleen op de keeper afliep, zijn befaamde schaar eruit gooide en beheerst wist te scoren. Het was de enige goal van de eerste helft.

Tijdens de rust pleitte Giro voor een samenzijn in de kleedkamer in plaats van op het veld. Aangezien hij een roepende in de woestijn bleek werd de pauze gevuld met hangen in het gras, seksistisch getinte woordgrappen en zinspelingen op trouwlocaties. Dit lethargisch samenzijn bleek uiterst efficiënt, kort nadat de goed leidende doch kale scheidsrechter had gefloten voor de tweede helft lag de bal al in het net. Een mooi hakje van Blaf, de meest serieuze jongen van het team, bracht V/d Berg in staat zijn tweede treffer van de middag te scoren.

Dennis Kooi was de tweede helft de vervanger van De Bruijn, die pils ging drinken op een buurtfeest in Hoograven. Kooi strooide met passes en Delta Sports kwam er de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. Alhoewel, vlak na de 0-2 wist de linksbuiten van Delta Sports een goede voorzet af te leveren die al even fraai werd binnengekopt: 1-2.

Van paniek echter geen sprake bij FC Driebergen, V/d Berg scoorde vanaf de aftrap alweer beheerst de 1-3 en vanaf dat moment kon de voetbalshow beginnen. Dennoss scoorde nog maar eens en omdat het eentonig werd mocht Fonteijne van hem de toegekende penalty nemen: 1-5. Van der Mispel en Kobbe, de stille krachten op links, stichtten voortdurend gevaar en zij zorgden dan ook voor het slotakkoord door respectievelijk de 1-6 en de 1-7 voor hun rekening te nemen.

Delta Sports had de goede moed allang verloren, men voelde zich even onbegrepen als Arno Vermeulen bij Studio Voetbal, wat restte was dodelijk cynisme in de vorm van “lekker vrijgelopen jongens” en “zelf doe je helemaal geen reet”. De humorvolle doch kale scheidsrechter floot iets te vroeg af maar geen mens die daar om maalde.

Tijdens de lange tocht naar de kleedkamer zorgde een matpartij tussen twee jeugdteams nog voor wat vertier, waarna de douche werd opgezocht en Sjoffer de driehoekjes uit de tweede helft bleef roemen. Komende zaterdag is er weer een competitieronde, tegenstander zal zijn het Veenendaalse GVVV.

Opstelling: M. de Laat, B. te Laat, Bruining, De Bruijn (Kooi), Van Daatselaar, Fonteijne, Von Gießen, V/d Berg, V/d Mispel, Veenendaal, Mani