Dubbeltje op z’n kant

Paul Brink Advies

Jl. zaterdag trad de voltallige C2 selectie aan voor de lastige uitwedstrijd tegen de club van Hansie-hansie, DOVO uit Veenendaal.  Na 2 weken trainen met soms maar 7 spelers leek het op voorhand niet makkelijk te worden. In de voorbespreking werd aangegeven dat we niet te makkelijk over deze tegenstander mochten denken hoewel we thuis wel al van ze gewonnen hadden. Direct drukzetten op hun helft en afjagen was het advies.

Gaandeweg de 1e helft lijkt er geen vuiltje aan de lucht en lopen we uit tot 1-4 waarbij de 2e goal van ongekende schoonheid was. In de 2e helft komt door te zwakke duelkracht van ons de tegenstander op 2-4 en zijn we even de weg kwijt. Twee zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter leveren 2 strafschoppen en evenzoveel tegendoelpunten op. Tot ieders verassing staan we ineens gelijk. Frustratie en teleurstelling lijkt de kop op te steken. In en naast het veld. Gelukkig neemt het team de handschoen op en recht de rug onder leiding van de onverzettelijke Silva. Met een instelling door 11 man van “wij gaan hier niet verliezen” gaan we de laatste fase van de wedstrijd in.

Dat werpt uiteindelijk zijn vruchten af en we maken de 4-5. We spelen de wedstrijd  uit en nemen 3 punten mee naar Driebergen. Terugkijkend zijn we vooral zelf debet aan het terugkomen van onze tegenstander en daarvan moeten we leren. Soms moet je een wedstrijd “killen”  en soms kun je freewheelen. De ploeg krijgt toch een compliment voor de teamspirit en ook de slechte wedstrijden moet je winnen om op het hoogste podium te eindigen.

Volgende uitdaging wordt weer een uitwedstrijden maar nu naar Utrecht.

Mick en Ernst