E1 begint sterk in beker

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Allemaal om 9 uur aanwezig en toen gezamenlijk (zonder ouders) naar de nieuwe kleedkamers. In  kleedkamer 8 lagen onze trainingspakken al klaar.

Even de maten wisselen en toen op naar de voorbespreking. Jorgen en Erik legden het taktische plan uit, maar natuurlijk lag de nadruk op teambelang, positief coachen en spelplezier. De taken van de aanvoerder werden uitgelegd (o.a. positief stimuleren) en daarna werd Teun aangewezen voor de eerste competitieronde en beker.
Na de warming up (al was het warm toch even de trainingsjasjes aan voor de show) was het tijd voor de gezamenlijke opkomst en het handenschudden met de tegenstander in de middencirkel. Dit gaan we elke thuiswedstrijd doen.

De mannen konden niet wachten en om 9.45 uur klonk het fluitsignaal. Delta Sports begon actief te tikken en we waren wel even onder de indruk, maar het aanjagen van Jorgen werkte positief. We wisten de bal beter in bezit te houden. Na 6 minuten de eerste wissels. Cas voor Fabian en Anouar voor Rutger. Cas wist dat zijn moeder moest werken en dus maar even aanwezig was, dus meteen aktie. Na een splijtende pass van Vos 20-25 meter door het hart van de defensie was het Cas die met een fantastisch schot (eerste balcontact?) het net deed bollen: 1-0.
We begonnen beter elkaar te vinden en juist op dat moment was er mooie aanval van Delta die leidde tot de 1-1.

Het ging daarna over en weer. Teun coachte positief als aanvoerder, Olivier was onpasseerbaar (en dat voor een geblesseerde?) en Fabian liep alle gaten op snelheid dicht en liet zijn tegenstander regelmatig de hielen zien. We gingen sneller handelen en dat maakte dat we meer kansen kregen. Hidde gaf goed aan even gewisseld te willen worden (bleef slepen en lopen) en Rutger nam twee keer teveel tijd voor een schot. Coach Erik zei tegen Jorgen dat het jammer was dat Rutger teveel tijd nam voor schot. Hij was nog niet uitgesproken of de bal lag er in na een strak schot van Rutger: 2-1. Lekker rusten en de complimenten aan het team van de coaches. Hier en daar nog een tip en op naar de tweede helft met een aantal wijzigingen in de opstelling.
We gingen fel van start en het was een kwestie van tijd voordat na drie minuten onze derde er in lag. Anouar zette goed door en Cas schoot in. We kregen allebei kansen, maar waar wij een aantal heerlijke aanvallen niet bekroonden met een goal, deed Delta dit wel: 3-2.

En hoewel we hiervoor veel kansen misten liepen we nu wel snel uit naar 5-2 door doelpunten van Teun en Rutger (na goede aktie op de achterlijn van Teun). De wedstrijd leek in de zak met nog een klein kwartier te spelen, maar we werden moe en we dekten minder fel en kort. Delta kreeg meer kansen, maar een uitstekende en alert keepende Mart hield ons overeind. Super! De 5-3 kon ook hij niet voorkomen en daarna hadden we een paar keer geluk. Ook Delta werd moe en speelde minder zuiver. Kansen van Stein en Anouar werden niet afgerond, maar goed doorzetten van Erik en goed terugleggen leverde de 6-3 op door Vos. Vlak daarna klonk het eindsignaal.

Een goede teamprestatie met positief coachen, samen vechten en voetballende oplossingen zoeken. Een belangrijk trainingsitem voor de komende week wordt ingooien. Meer dan 10 keer verkeerd ingooien en bal naar de tegenstander is zonde. Op advies van Jorgen mag er deze week in de huiskamers thuis worden geoefend (met uitzondering van Hidde, die moet buiten).
De ouders waren tevreden, maar er waren ook tips t.a.v. de posities van de zoons. Natuurlijk wordt hier naar geluisterd, maar of het wordt ingevuld?

Bedankt mannen en ouders voor deze eerste wedstrijd. Tot volgende week tegen Saestum.

Groet Jorgen en Erik

20150822_094449