E1 bekert door

De derde bekerwedstrijd stond voor de deur. Om door te bekeren moesten de jongens met minstens 3 doelpunten verschil winnen van de Zwaluwen E2 uit Utrecht. De wedstrijd begon voor ons op een seniorentijd van 14.00 uur. De ongelukkige trainer Marco van den Brink (flinke knieblessure) kwam ook kijken en coachen.
Na een wat minder geconcentreerde warming-up, begonnen we iets later aan de wedstrijd. Om toch met 9 spelers te zijn, konden wij Arif lenen van de E2! Vanaf de aftrap was duidelijk dat wij het moesten winnen. Toch moest Jerre na 4 minuten de bal uit het net vissen: 1 – 0.

Dat was een tegenvaller. We speelden met twee verdedigers (Joop en Joost, later Thomas), 3 middenvelders (Sem, Boudewijn, Arif en later ook Justus) en Nic in de spits. Zwaluwen was een stugge ploeg, maar we zorgden er wel voor dat we steeds meer kansen kregen. Na enkele aanvallen was het onze invaller Arif die de 1 – 1 liet aantekenen.

Niet lang daarna zorgde Thomas voor de 1 – 2 en dat was meteen de ruststand. Het was duidelijk dat de opbouw van achteruit onrustig was. Zwaluwen zette meteen druk op onze verdedigers en ook centraal zette zij een fanatiek mannetje op Boudewijn. Voor Jerre was het daarom lastig om rustig de bal uit te rollen. Daarom moest hij wel uittrappen en dat leidde helaas tot veel balverlies.

In de rust kregen de jongens de aanwijzingen om rustiger de bal te laten rondgaan en meer over de grond te spelen. We gingen iets anders spelen en dat werkte. Justus en Boudewijn gingen op het middenveld veel beter combineren. 1-2tjes en loopwerk zorgde dat de opbouw beter werd en zo kwamen de scoringskansen voor de spitsen.

Thomas en Joop hielden het achter goed dicht, door goede onderlinge afspraken. Wel hadden ze soms wel 3 of 4 aanvallers tegenover zich. Gelukkig zorgde hun sneldheid en niet te vergeten enkele fantastische reddingen van Jerre ervoor dat er geen tegendoelpunten vielen. Sem kreeg in de spits vele kansen, maar stuitte elke keer op de sterke keeper van de Zwaluwen. Hij wou er maar niet in. Nic werkte hard als altijd en had ook mooie kansen die net het doel niet troffen. Arif deed goed mee en hij bleef het spel goed breed houden. Joost was even uit zijn doen. N

a even praten en een harde tik op de enkels van Boudewijn, ging hij het veld weer in. En het was juist Joost die de 1 – 3 na 45 minuten liet aantekenen. Fantastisch! Nog 1 doelpunt en dan kunnen wij door… De spelers hielden de ouders in een enorme spanning gevangen. Gaat het lukken of niet? Met nog 1 minuut te gaan, was er een aanval van Zwaluwen, maar die werd onderschept.

Een diepe bal naar voren naar Sem die de bal genadeloos in de goal zat. Met veel agressie scoorde Sem dan ook uiteindelijk zijn goal: 1 – 4! Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Gejuich bij spelers en ouders. We bekeren door!

Even nabepreken, lol trappen onder de douche en Man-of-the-Match kiezen. Deze keer mocht Joop met deze eer strijken!

Kortom een heerlijk spannende wedstrijd, waar het resultaat goed was en er weer de nodige input is voor de trainingen! We gaan lekker door! Nu nog hopen op een snel herstel van Marco zijn knie!

Foto’s Zwaluwen: Zwaluwen E2 – E1