E1 herstelt zich sterk tegen fysiek DVSU (2-2)

Zaterdag voor het eerst sinds een aantal wedstrijden weer eens thuis. Om 09.45 uur aantreden voor de beker tegen DVSU E2. Zij hadden net als wij de 1e wedstrijd ook gewonnen, dus een belangrijke wedstrijd.

Tijdens de voorbespreking legde trainer / coach Richard de opdrachten van het team en van de spelers nog eens goed uit. De jongens blijven tegenwoordig vanzelf rustig zitten in de kleedkamer!

Na de fotoshoot snel naar het veld en het eerste fluitsignaal klonk. De wedstrijd was nog geen minuut oud of we keken al tegen een 0-1 achterstand aan. Niet getreurd gewoon blijven voetballen was het credo. Tich was dat best moeilijk tegen de enorm fysieke tegenstander. Hun devies was eerst het lichaam en dan de bal. Daar hadden de jongens het zichtbaar lastig mee. Toch ontwikkelden de jongens even wat druk op het goal van DVSU en na een kopbal van Justus kon even later Boudewijn de 1-1 binnentikken. Toch was DVSU de betere partij. Op hun fysieke instelling hadden we nog even geen antwoord en het was in de 14e minuut dat Jerre uit een corner de bal voor de 2e keer uit het net moest vissen. Daarna bleven we moeite houden, maar we gingen de rust in met 1-2 en dat had best slechter kunnen uitvallen.

In de rust de tactiek goed bijgesteld. Zowel Boudewijn als Justus nadrukkelijker aanwezig op het middenveld. Joop zoals altijd centraal achterin geplankeerd door Thomas aan de ene kant en Joost aan de andere kant. Opeen was het een andere wedstrijd. We gingen lekker combineren. Alle verre uittrappen van de keeper van DVSU waren voor wij creerden de ene na de andere kans. Joost had prachtige voorzetten, Thomas kwam zoals gewoonlijk weer mooi opzetten, Sem stond ook even achterin en was de aanvaller van DVSU vaak te slim af, Nic zorgde voor veel gevaar in de punt van de aanval, Boudewijn bleef mooie passjes binnendoor geven. Jerre zorgde voor een goede spelopbouw vanuit achteren, Joop wordt steeds zekerder aan de bal en durft, als het kan, mee op te komen. Kortom een genot om naar te kijken. Alleen één ding: zou er nog een doelpunt vallen. Ja hoor die viel en wat voor één. Uit een prachtige assist van Thomas schoot NIc meedogenloos hard in de kruising: 2-2. De jongens vlogen elkaar om de hals. Fantastisch. Zou er nog meer inzitten. Ze waren super gemotiveerd en de kansen bleven komen. Maar telkens was het net niet. En als je zelf niet scoort dan is de voetbal wet zo dat… Maar gelukkig hebben wij Jerre. Een speler van DVSU ging alleen op Jerre af en wij dachten allemaal “het zou toch niet waar wezen”. En het was niet waar. Met een prachtige redding behoedde Jerre ons voor een tegendoelpunt. Niet veel later klonk het eindsignaal.

Iedereen was eigenlijk wel tevreden: prachtige wedstrijd, dat vond ook de tegenstander, mooie uitslag. Spanning blijft in de beker. Daarna penalties schieten en niemand van de E1 schoot de bal erin, wel schoten er 4 of 5 man op de lat. Ook een prestatie. Daarna complimenten van de trainer / coach. Ze hadden fantastisch gespeeld!

Thomas werd uitgeroepen tot man-of-the-match. Vooral vanwege zijn andere mentale instelling. Maar eigenlijk verdiende iedereen het om man-of-the-match te zijn.

Laat Odijk maar komen!

PS: foto’s zijn te zien op de site van de E1: klik op FC Driebergen E1 site