E1 KAMPIOEN!

Voor vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Houten op het programma en kon definitief het kampioenschap worden binnengehaald in de Hoofdklasse. Het was half 8 vertrekken en zelfs coach Erik was erbij. Waarschijnlijk vond hij het ook belangrijk genoeg.
Zonder Erik en Stein, maar met Joost en Ismael vertrokken wij richting Houten. Je voelde toch wel wat spanning. Rustig en druk werden bij de mannen afgewisseld, ” wat als….”.

Het verslag van de wedstrijd is niet zo snel als de vorige keer, maar via de groepsapp was er een liveverslag van onze Teammanager Paul voor de afwezigen. Vanuit alle hoeken van Europa werd dit gevolgd: Parijs met de vader en broer van Teun (en E coördinator), Newcastle met Erik en vader en Texel met Stein en vader.

In de voorbespreking lag de nadruk van Jorgen en Erik om de scherpte er vanaf het begin in te krijgen. Na de warming up was het iets over half negen eindelijk tijd om te beginnen. Beide teams begonnen actief. Het leek echter wel dat Houten wilde winnen en wij niet wilden verliezen. Wij begonnen minder scherp en geconcentreerd dan normaal.
De eerste kans was wel voor ons met een mooi schot van Teun die goed gekeerd werd door de keeper. De keeper zou ons de hele wedstrijd meer in de weg staan. Hij keepte alert en goed. Een minuut later liet Mart ook zien dat hij kon keeper door een schot van Houten te keren. Het was gauw duidelijk dat dit een spannende wedstrijd ging worden.
Na 6 minuten kwam Ismael goed voor zijn man en speelde hij Teun in, die met een mooie steekbal Fabian voor de keeper zette. Hij faalde niet en scoorde de 0-1.
Dit bevrijdde ons niet en Houten werd sterker. We lieten gaten vallen en de linies sloten niet aan. Cas was de positieve uitzondering met een aantal uitstekende acties.

Ondanks de dreiging van Houten leverde dat niet veel kansen op. Hidde stond zeer alert te verdedigen en leidde zijn verdediging. Ook hij kon de steekbal door het midden in de 17e minuut niet voorkomen. Mart liet zien weer een uitstekende sluitpost te zijn. Hij werd niet gepasseerd bij de 1 op 1. Uit de tegenaanval via Ismael en Teun ging het schot van Anouar naast. Houten bleef dreigend, maar de aanvallen werden steeds goed afgebroken door Olivier, Hidde en Fabian.
Aan de andere kant kregen wij ook kansen met schoten van Joost en Anouar.

Het goed druk zetten vlak voor rust leverde balbezit waarbij de lob van Teun over de keeper ging, maar van de lijn werd gekopt door de verdediger.
Het opbouwen vanuit achteruit liep minder en het goed druk zetten van Houten in de laatste minuut voor rust leverde een grote kans op. Echter het was Fabian, die deze kans goed pareerde en de bal heroverde. De rust was er met 0-1 en daarbij mochten we niet klagen.

In de rust werden onze mannen weer op scherp gezet en een aantal tactische aanpassingen doorgevoerd. We begonnen feller dan de eerste helft, maar het was een foute pass die Houten goed afstrafte in de eerste minuut na rust:1-1. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want dit beloofde een spannende 2e helft. Ook de fans in Parijs en Texel werden wat onrustig.
Houten ging vol overgave naar de tweede treffer en gelukkig was er Mart die een afstandsschot in de 2e minuut overtikte. Jorgen gaf extra volume en zweepte de mannen op. Dit had duidelijk effect. Een schot van Vos werd gered door de keeper en even later werd Rutger van achteren aangetikt. De scheidsrechter gaf een vrije trap, toen een penalty en na protest weer een vrije trap. Even was er onduidelijkheid. Het bleef bij een vrije trap, welke door Rutger in de muur werd geschoten. Het was wel de opmars naar meer grip op de wedstrijd en dan met name het middenveld. Rutger speelde een sterke tweede helft en ook Joost zat er beter in. Zijn mooie steekpass op Vos werd helaas niet afgerond in de 39e minuut. De wedstrijd kon nog alle kanten op, maar de kansen waren steeds meer voor ons. Een mooie loopaktie van Rutger en pass zette Anouar vrij voor een schot, die naast ging.

We werden in de achterhoede goed gestoord en onder druk gezet. Ons gewenste spel met opbouw en combinatiespel vanuit achter liep minder en dat zorgde voor meer lange ballen.
Met nog ruim 10 minuten te spelen zette een uittrap van Mart via Rutger Anouar alleen voor de keeper. De keeper pakte zijn schot. Een minuut later was het wel raak. Rutger legde goed terug op Cas, die via een verdediger de 1-2 inschoot. Er was een ontlading bij onze mannen. Een minuut later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een goede actie van Fabian, pass op Cas die Rutger aanspeelde. Zijn steekbal op Anouar werd ineens afgerond 1-3. Daarnaast waren er nog schoten van Rutger, Anouar (paal) Joost en Vos maar die waren niet zuiver genoeg.
In de laatste minuut kreeg Houten nog een penalty na een duel om de bal tussen de spits en Fabian. De penalty werd, gelukkig voor ons, overgeschoten en de scheidsrechter floot af. KAMPIOEN!

Nu mocht er gevierd worden met een bedankje aan het publiek, 3 flessen champagne, een snoepzak per speler van Houten ( bedankt, zeer attent!) en een heuse kampioenschaal. Bij een kampioenschap is het natuurlijk ook een goed moment om mensen te bedanken.
De ouders voor hun enthousiasme, steun en kritische houding ter verbetering. Hans voor zijn snelle verslag, Teammanager Paul voor zijn vertrouwen en hoog leggen van de lat (” je kunt drie keer kampioen worden dit seizoen”) en foto’s. Ook een dank aan onze sponsor Stomerij Van Boordt voor het leveren van de trainingspakken. Maar bovenal bedanken wij de spelers die met hun enthousiasme en teamgevoel het extra leuk voor ons maken.

Om de dag compleet te maken, was er in de middag patat en waren we ” team van de week” en mocht de “pupil van de week” Teun nog scoren bij het eerste.

Groet Jorgen en ErikE1 Kampioen