E1 laat kansen liggen

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SO Soest op het programma. Bij winst was er nog een hele kleine kans op het kampioenschap, maar was er in ieder geval een plaats bij de bovenste 4.
Er waren meerdere spelers die nog aanvoerder wilden zijn. Deze week hadden de trainers daarover overleg gehad met Mart. Als een echte aanvoerder stelde hij het team voorop en gaf de aanvoerdersband graag aan een teamgenoot. Vandaag had Hidde de eer en mocht hij de band om. Dit deed hem goed, want hij ging voorop in de strijd en speelde een uitstekende wedstrijd.

De opdracht was om van het eerste moment druk te zetten. Dit deden we goed en dat leverde in de eerste minuut al meteen een corner op. Zonder resultaat. Na ruim 5 minuten sloot Hidde goed aan bij het druk zetten en dat leverde balbezit op. Hij speelde Vos aan. Helaas ging zijn schot via de keeper naast. De corner leverde een mooie schietkans op voor Erik, maar zijn schot ging net over. Soest kwam er nauwelijks uit. Na 12 minuten kreeg Cas de bal. Hij speelde Teun goed in de loop aan en hij verlengde de bal ineens door op Anouar. Hij kapt zijn speler uit en schiet naast. Hij had beter naar Vos kunnen spelen die er beter voorstond. Een minuut later was er een schitterende combinatie tussen Anouar-Hidde-Vos en weer Anouar. Vanaf de linkerzijkant komt hij alleen op de keeper af. Vos loopt goed vrij, maar Anouar gaat alleen en schiet op de keeper.
Soest probeerde het wel, maar er werd achterin door Olivier, Stein en Hidde weinig weggegeven. In de 18e minuut verovert Hidde de bal en speelt Teun in. Een combinatie met Anouar brengt Vos in stelling. Zijn voorzet komt bij Anouar die de bal terug legt op Vos. zijn schot gaat naast. Een minuut later kwam de eerste grote kans voor Soest. Op de steekpass werd naar elkaar gekeken, zodat Mart reddend moest optreden in een 1 op 1 aktie. De minuten daarna kregen we wel kansen, maar we waren niet scherp in de laatste pass of schoten. Cas schoot naast, Anouar kopt vanuit een corner op de keeper en vervolgens was het Rutger die over schoot. Een minuut voor rust was er uit het niets een afstandschot van Soest die er in ging: 0-1. Het was nog een keer aanzetten voor rust. Een vloeiende combinatie vanaf Olivier naar Erik en via Fabian werd Anouar bereikt. Zijn schot ging naast.
Tegen de verhouding in stonden we dus bij rust achter, terwijl het spel niet slecht was.
Even wat taktische aanwijzingen en toen weer vol aan de bak in de tweede helft. Vanaf de aftrap gingen we in de aanval. Een rush van Rutger, die goed breed speelt op Cas. Zijn voorzet komt op het hoofd van Teun, maar de keeper pakte de bal mooi. Achterin lieten we de tegenstander even wat ruimte en dat leidde in de 4e minuut de 0-2 in. De ruimte werd goed uitgespeeld.
We gaven echter niet op en geloofden nog in een goede afloop, omdat we nog steeds de betere partij waren. De druk werd opgevoerd. Na 10 minuten was het een schot van Stein, een kopbal van Anouar en een schot van Cas. De uitstekende keeper stond echter steeds in de weg. Ook Rutger zag zijn kopbal uit een corner overgaan. Zou het dan vandaag niet lukken om te scoren?
In de 11e minuut was het eindelijk loon naar werken. De corner van Vos werd door Anouar ingekopt. Een minuut later leken we de gelijkmaker te maken. Een combinatie tussen Stein-Teun en Cas. Zijn voorzet werd naast getikt door Anouar. Na 16 minuten was het Anouar die goed doorzette aan de zijkant en zijn tegenstander uitspeelde. Hij legde goed terug op Vos. Zijn schot werd gered door de keeper, maar daarma was het Anouar die de 2-2 inschoot. We wilden meer en bleven vooruit spelen. Na 21 minuten veroverde Vos de bal en speelde hij Anouar aan. Cas kreeg de bal breed en stelde meteen Anouar in staat te schieten. Helaas stond weer de keeper in de weg.
Soest kon niet meer dan counteren, maar dat deden ze wel effectief. Na 24 minten de 2-3, daarna tegen de lat en in de 27e minuut de 2-4. Het was bewonderenswaardig hoe het team doorging. Ze waren moe, maar gavn niet op. Teun schoot over en één minuut voor tijd was een schitterende trap van Fabian over circa 20 meter. De bal ging over de verdedigers en de keeper en het was voor Cas een koud kunstje de bal in te koppen en zo was er de aansluitingstreffer (3-4). We gingen er nog vol voor in de laatste minuut en in de blessuretijd, maar er werd niet meer gescoord.

We waren vandaag de betere ploeg, maar verloren van een effectieve tegenstander en een beetje van onszelf. Volgende week mogen we tegen de koploper, die kampioen kan worden. Dat willen wij natuurlijk voorkomen.