E1 naar derde plaats

Het was al weer bijna 4 weken geleden dat de E1 haar laatste winstpartij had. Deels kwam dit doordat we niet speelden, maar ook de laatste twee wedstrijden leverden, voor ons magere, 1 punt op. De hogere klasse dwingt ons tot een hoger niveau en dat is natuurlijk uitstekend voor de ontwikkeling. De afgelopen week was de training ook al anders. Coach Jorgen was in het buitenland voor werk(vakantie?) en coach Erik was geblesseerd.

De voorbereiding was dus even nodig om de mannen scherp aan de wedstrijd te laten beginnen. De belangrijkste conclusie uit de laatste twee wedstrijden was dat we snel op achterstand kwamen en daar de hele wedstrijd achteraan liepen. De coaches vroegen (eisten?!) concentratie vanaf het eerste moment. Bij de start van de wedstrijd bleek dit ook meteen effect te hebben. We begonnen geconcentreerd en zetten druk tegen onze gasten uit Almere, sc Buitenboys E1. In tegenstelling tot de laatste twee wedstrijden waren wij het die snel op voorsprong kwamen. Cas zette goed druk op de linksachter en het middenveld sloot aan. De keeper kreeg de bal terug, maar zag geen afspeelmogelijkheid. Hij wachtte net te lang en Rutger “prikte” hem er met zijn teennagel in.

We bleven alert en goed vooruit voetballen. Met weer mooi combinatiewerk tussen Erik-Teun-Anouar en weer Teun (één keer raken!). De laatste man van Buitenboys maakte één van zijn vele slidingen. In dit geval zorgde hij er voor dat de bal van Teun ver naast ging. Een minuut later was het een schot van Vos die net over ging. De eerste kans voor onze gasten kwam in de 12e minuut na een mooie steekbal. Fabian stond goed op te letten en maakt het de tegenstander zo moeilijk, dat deze naast schoot. Een minuut later was het Hidde die alert was en de bal naast de eigen goal kopte, voordat er ingeschoten kon worden.

Achterin stond het goed. De trainingen met aansluiten van verdedigers werkte goed. Er werd goed van elkaar overgenomen, zodat Stein, Hidde en Olivier de boel achter dichthielden. Ook Vos zagen we lekker werken van links voor ging hij met zijn man mee om rechtsachter de bal af te pakken!

Anouar sleurde voorin lekker en kwam halverwege de 1e helft alleen op de keeper af vanaf de zijkant. Hij kon terugleggen op Rutger, maar besloot zelf te schieten. De keeper redde knap.

Twee minuten later twijfelde Mart bij uitkomen, zodat de spits van Buitenboys een kans kreeg alleen tegenover Mart. Katachtig redde Mart de bal en bleven we op 1-0. Uit de counter kwam Anouar alleen op de keeper af, maar speelde net te ver voor zich uit, zodat er gered kon worden.

In de 19e minuut een fantastisch voorbeeld van hoe wij kunnen spelen. Vos kreeg de bal aan de zijkant aangespeeld door Rutger. Hij speelde ineens door op Teun, die de bal strak tussen twee verdedigers door naar Anouar speelde. Hij stond met de rug naar de goal, maar met een snelle hakbeweging was de keeper kansloos: 2-0. Een schitterend doelpunt / aanval. We gingen daarna vol op jacht naar onze derde doelpunt voor de rust. Anouar werd mooi de diepte ingestuurd door Hidde. Ineens werd er breed gespeeld op Vos, die net de bal niet onder controle kreeg anders was alleen de keeper nog op zijn weg. Volgens enkele ouders halen wij te weinig uit corners, dus lieten de mannen zien dat ook daar vooruitgang zit. De corner van Fabian werd ineens door Vos doorgespeeld, waarna Anouar zijn tweede van de dag maakte (3-0). We lieten het even vieren en gaven iets meer ruimte weg achterin. Dit werd meteen afgestraft in de 28e minuut. Buitenboys liet zien een voetballende ploeg te zijn met een sterke middenvelder. Hij faalde niet alleen voor Mart en zette de ruststand op 3-1.

Na de complimenten in de rust over de druk en concentratie waren er ook nog wat tips van de coaches. Van belang om de wedstrijd niet weg te geven in de eerste minuten en het onszelf onnodig moeilijk te maken. De eerste aanval was voor Buitenboys, maar deze werd weer vakkundig onveilig gemaakt door Fabian. Hij passte met een strakke trap naar Teun. Met een mooie voetbeweging was hij zijn tegenstander voorbij aan de zijkant van het veld en kwam hij van eigen helft alleen op de keeper af. Vos trok goed naar buiten, zodat Teun alle tijd kreeg een keuze te maken. Met een diagonale schuiver ging de bal er via de binnenkant van de paal er in en stonden we met 4-1 voor. De wedstrijd was gespeeld (toch?).

Een corner van Buitenboys werd nog overgekopt, maar in de 7e werd de onrust van ons afgestraft met de 4-2. In plaats van onrust bracht dit juist meer rust en gingen we weer zelf voetballen met meer rust aan de bal. Hidde kreeg de bal van Mart, liep op naar het middenveld en gaf een mooie pass op Anouar. Hij liet de verdediger staan en alleen voor de keeper maakte hij met de punt van de schoen (na de hak bij 2-0) zijn derde (5-2).

We bleven goed druk zetten en dat leverde kansen op. Buitenboys kwam er nauwelijks meer uit. Vos veroverde de bal, speelde Anouar aan die ineens Teun vond aan de buitenkant. Zijn voorzet was net te ver voor Cas om in te tikken. Stein had inmiddels de linksvoor positie ingenomen. Hidde speelde Teun in die met steekbal Stein alleen voor de keeper zette. Hij wachtte net te lang met een corner tot gevolg. De corner van Stein werd mooi ingekopt door Rutger, maar de keeper stond op de juiste plek. Met nog tien minuten te spelen waren er nog schoten van Teun, Anouar, Stein die naast gingen. De voorhoedespelers werd continu goed aangespeeld vanuit de achterhoede door Fabian, Hidde en Olivier. Fabian moest 4 minuten voor tijd nog één keer verdedigend optreden na een uitbraak van Buitenboys. Hij dreef zijn tegenstander naar buiten en heroverde de bal. Daar kwam niemand meer langs!

Een minuut later moest ook Mart nog opletten, maar het afstandsschot werd eenvoudig door hem gepakt.

Twee minuten voor tijd kregen we dé kans op het halve dozijn. Anouar liet de verdediger weer eens zijn hielen zien en schoot hard op de keeper. De rebound leek een prooi voor Cas, maar zijn nieuwe schoenen waren nog niet helemaal scherp afgesteld. De lat redde onze gasten. We losten nog wat schoten op goal, maar er werd niet meer gescoord. De overwinning was binnen en we klommen zo naar de 3e plaats in de poule. Knap hoor heren!

Goed gedaan mannen met de extra complimenten van enkele toeschouwers (geen ouders), die gecharmeerd waren van het spel. Hou dit vast volgende week uit tegen IJsselmeervogels.