E1 niet langs IJsselmeervogels

We speelden om 11.45 uur en hadden een extra reserve achter de hand in vorm van Bas. Vos had namelijk de zandbak van te dichtbij bekeken. Hij leek op tijd weer fit.In de voorbespreking werd teruggekeken naar onze vorige wedstrijd thuis tegen de IJsselmeervogels in de vorige poule. Die werd gewonnen met 3-1, maar het was een gelijke strijd.

Na de warming up konden we eindelijk starten. De ouders stonden lekker te genieten van het zonnetje en ook onze mannen leken daar in het begin aandacht voor te hebben. Het veld was droog en de ballen werden te kort aangespeeld. Na 2 minuten was het Olivier die goed oplette, zodat de tegenstandig niet in kon tikken. We kwamen er niet uit en kregen drie corners achter elkaar tegen. Deze werden goed ons verwerkt. Het was ook niet vreemd dat we in de 5e minuut achterkwamen. Op een steekbal werd niet alert genoeg gereageerd: 1-0.We speelden rommelig en onzuiver, maar kregen wel kansen. Goed druk zetten leverde Erik balbezit op. Via Teun werd Anouar gevonden, maar hij tikte naast. Na 11 minuten kregen wij onze eerste corner. Cas legde terug op Stein, maar zijn vizier stond nog niet recht. Halverwege de eerste helft was Mart alert en speelde Hidde aan. Met mooi combinatiespel tussen Stein, Erik, Anouar kreeg Cas de ruimte om te schieten, maar de keeper redde. Een mooie corner van Cas werd ineens doorgespeeld door Vos op Rutger, maar zijn kopbal ging over.Na een mooie aktie van Stein kreeg Teun een schotkans van circa 20 meter. Een fantastisch diagonaal schot. De ouders hingen al met de armen in de lucht, maar een supersafe van de keeper voorkwam dit. Drie minuten voor rust zet Anouar goed door en speelt Fabian in de ruimte aan. Hij houdt goed overzicht en zet Vos alleen voor de keeper. Hij wacht lang en schiet tegen de keeper, maar als een mirakel ging de bal er toch in en stonden we gelijk.We waren daarna even niet bij de les en gaven de tegenstander alle ruimte, waar goed van werd geprofiteerd en zo stonden we een minuut na de gelijkmaker al weer achter. De ruststand van 2-1 was daarmee bereikt.

In de rust was het tijd voor de coaches om de heren even op scherp te zetten, want het was mat en we wilden meer strijd zien. De eerste minuut na rust was het toch IJsselmeervogels die de eerste kans kreeg, maar er werd naast geschoten. Daarna was het onze beurt. Na een overtreding kregen we een vrije trap. Teun nam plaats achter de bal en schoot de vrijetrap vanaf circa 20 meter in de bovenhoek. Een super gelijkmaker.Dit gaf ons een impuls en er was meer strijd. Na 8 minuten was er weer een mooie combinatie tussen Teun en Cas. Hij gaf ineens voor op Vos en die kopte op de onderkant van de lat. Stuiterde bal nu achter de lijn. Volgens onze spelers wel, maar de scheidsrechter stond te ver weg om het te zien. Daarna was het onze tegenstander weer met een grote kans na een steekbal. Het schot ging gelukkig voor ons voorlangs.In de 17e minuut was er een duel op het middenveld. De speler van IJsselmeervogels bleef liggen, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in en liet doorspelen. Cas speelt Teun aan en die stuurt Anouar de diepte in. Hij faalt niet: 2-3. Een minuut later was de kans om de wedstrijd te beslissen. Een heerlijke combinatie tussen Cas – Anouar en weer Cas. Hij gaf een crosspass op Vos die inschoot. Wederom maakte de keeper een onmogelijke redding.In de tegenaanval werd het schot door Mart gered. Hij had de bal niet vast en was en gerommel voor de goal. Uiteindelijk schoot Rutger de bal weg.

Het spel ging meer heen en weer, waarbij alle middelen werden gebruikt. Het was niet altijd goed, maar wel spannend en met strijd. Ingooi Fabian op Teun, waarbij zijn voorzet Vos vond, maar wederom keerde de keeper zijn schot. Daarna was het weer de beurt aan IJsselmeervogels. Ze kregen een vrije trap op circa 20 meter. En waar Teun raak schoot, ging dit schot op de lat. IJsselmeervogels begon aan te dringen, maar een schot van dichtbij uit een corner werd heerlijk gered door onze aanvoerder Mart.Met nog 1 minuut op de teller kregen een vrije trap tegen op circa 10 meter. De vrije trap kwam op de hand van Teun. De scheidsrechter twijfelde even, maar gaf een nieuwe vrije trap en geen penalty. De vrije trap werd mooi gekruld op de bovenkant van de lat. Er was opluchting, maar wat nu? De vrije trap moest over, omdat hij niet had gefloten. Bijzondere beslissing. De derde vrije trap werd nu wel ingeschoten en zo was het 3-3.
Teleurstelling, maar er werd nog een keer aangezet. In de blessuretijd kregen we nog een vrije trap, doordat de keeper voor de tweede keer een terugspeelbal oppakte. De afstemming had beter gekund. Ook de drie corners die we nog kregen, leverden geen doelpunt meer op en zo bleef het gelijk.

Niet onze beste wedstrijd, maar in de tweede helft zat weer strijd en passie!