E1 oefent overtuigend tegen DOVO

Dit weekend zag het er naar uit dat er geen wedstrijd was. Onze teammanager vond dat wel jammer en hapte toe op een verzoek op vrijdagmiddag van DOVO E1. Hij stelde natuurlijk wat eisen: een uitwedstijd en op het hoofdveld. De eisen werden ingewilligd, maar wel om 16.30 uur. Alleen toen moest er nog een team op de been komen. Druk app- verkeer tussen de technische staf en later de ouders. De score was toch nog 9 vaste spelers. Erik en Fabian moesten helaas verstek laten gaan. Vervangers werden er gevonden in Joost en E1-rookie Sebastiaan (“noem me maar Bas”).

Voor de wedstijd konden we nog even kijken naar de oefenwedstrijd van DOVO 1 met trainer “Hansi Hansi”. Om half vijf was het eindelijk tijd voor ons op veld 1 te starten. De tribunes zaten nog niet vol, maar papa Mart vond het een goed ide plaats te nemen in de dugout en de deken van Jorgen, voor de wissels, op te eisen. Als tegenprestatie gaf hij een liveverslag via de app aan de thuisblijvers. Papa Teun was er blij mee, want hij was toch benieuwd terwijl hij bij het afzwemmen van zus Teun in het zwembad zat.
De voorbespreking ging vooral over inzet en beleving en daarna zien we wel wat de wedstrijd ging brengen. DOVO E1 zat in de hoogst mogelijke poule voor onze regio (poule 3), dus we konden pittige tegenstand verwachten.
Vanaf de eerste minuut gingen we fel van start en namen het initiatief. Na wat plaagstoten gaf Rutger in de 3e minuut een mooie steekbal op Teun, die niet faalde alleen voor de keeper: 0-1. Een minuut was het onze aanvoerder (en keeper) Mart, die oplette bij een gevaarlijke indraaiende corner. Hij stompte hem goed weg.
In de 5e minuut lieten wij weer zien wat we in ons mars hebben: Hidde op Teun, opendraaien, in de kaats met Rutger en vervolgens Vos, die alleen op de keeper de bal net iets te ver voor zich uitspeelde, zodat de keeper alert kon reageren.
Cas speelde fel gaf de tegenstander geen ruimte, Olivier was erg actief bezig en gaf zijn tegenstander ook geen enkele kans.
Ook DOVO combineerde op het middenveld, maar dichter bij de goal werd er meteen geschoten van grote afstand. De richting was niet secuur, dus er ging veel naast.
Wij bleven de bovenliggende partij, waarbij een schot van Teun nog gered werd door de keeper. In de 15e minuut werd de bal op het middenveld veroverd na goed druk zetten. Anouar stuurde vervolgens meteen Bas de diepte in. Alleen voor de keeper maakte hij zijn debuut meteen fantastisch: 0-2.
Een minuut later leken we verder uit te lopen na een mooie combinatie tussen Hidde-Teun-Anouar-Bas en weer Anouar. Zijn schot ging echter naast. Twee minuten later schoot hij, alleen voor de keeper, weer niet secuur genoeg. De minuten later waren er schoten van Rutger en een lob van Anouar. De stand bleef echter onveranderd.
Aan de andere kant was het Mart die alert een gevaarlijke corner wegstompte.
In de 25e was er de laatste de kans voor de rust. Anouar kreeg de bal aan gespeeld en kaatste op Teun. Hij stuurt vervolgens meteen Anouar de diepte in, die met een schuiver de 0-3 inschoot.

In de rust werd door coaches Jorgen en Erik nog even de goede eerste helft besproken en benadrukt de bal rustiger rond te laten gaan. Meteen vanaf het begin de scherpte behouden. De woorden waren nog niet uitgesproken, toen er meteen balverlies werd geleden in de eerste minuut. Met een geplaatst schot werd het 1-3.
We lieten ons echter niet van de wijs brengen. Olivier veroverde de bal en via Teun en Joost kwam Cas in balbezit aan de zijkant. Zijn voorzet was net te scherp voor Anouar. Een kopbal van DOVO ging naast, maar daarna waren wij weer aan de beurt. Rutger gaf een splijtende pass op Cas, die vervolgens een mooie voorzet gaf. Vos wachtte net te lang met inlopen, zodat de keeper er voor kon komen. De keeper was ook alert op een schot van Teun in de 38e minuut.
In de 45e minuut was er weer een aanval. Er werd ingegooid op Cas en hij legde de bal terug op Olivier. Hij gaf ineens een super voorzet (hadden we op getraind de afgelopen week) op Anouar, die in ineens de 1-4 intikte. Het aanwezige publiek stond op de banken.
Rutger had er zin in en verdedigde steeds goed mee. DOVO was alleen gevaarlijk met afstandsschoten, maar Mart hoefde niet in actie te komen. 10 minuten voor tijd was het een mooie combinatie tussen Anouar, Bas, Teun, Vos en weer Anouar, die alleen voor de keeper kwam. Helaas was zijn aanname net niet goed.
Met nog 7 minuten te spelen moest Mart weer reddend optreden op een schot met een corner tot gevolg. De afgelopen week is er getraind op corners met inlopen naar de eerste paal. Stein had goed opgelet en kopte de corner bij de eerste paal in. Helaas was het onze eigen goal: 2-4. Volgende keer aan de ander kant Stein.
De laatste minuten zijn er nog kansen voor Rutger (schot op de keeper) en moeten Cas en Mart nog verdedigend optreden om een goal te voorkomen.
De winst in deze oefenwedstrijd was binnen. Een uitstekende prestatie.

Groeten Jorgen en Erik