E1 oefent overtuigend

Vandaag was het de eerste wedstrijd na de winterstop. We hadden deze week al weer lekker getraind en coaches Jorgen en Erik waren benieuwd hoe het wedstrijdritme was.
Voor we konden vertrekken was er even paniek, want papa Teun had een zeer zachte autoband. Gelukkig hadden we papa Olivier om zijn taak over te nemen. Onze teammamanager Paul was onverbiddelijk. We werd niet gewacht op papa Teun.

De wedstrijd werd op het laatste moment verplaatst van het hoofdveld naar een ander veld. We moesten op gras spelen en het veld was nat en drassig met wat hobbeld. De coaches gaven extra tips over hoe met de omstandigheden om te gaan. Het belangrijkste is over de grond en de bal laten lopen.

Vanaf de eerste minuut lieten onze mannen weer zien dat ze dat nog steeds goed kunnen. De eerste kans was na drie minuten. Na goed onderscheppen van Hidde kwam Teun in balbezit. Hij speelde Rutger aan, maar zijn schot werd goed gepakt door de keeper. Dit zou de eerste van heel veel goede reddingen van hem zijn.
Fabian en Hidde waren vanaf minuut 1 scherp met voor de man komen, zodat de aanvallers er niet aan de pas kwamen. In de 6e minuut was het raak. Hidde speelde Teun aan en met een steekbal werd Rutger de diepte in gestuurd. Hij kwam alleen op de keeper af en had twee mooie afspeelmogelijkheden voor de goal ( Cas en Anouar), maar hij schoot zelf in de korte hoek: 0-1.

We bleven goed overspelen. Na een mooie combinatie tussen Vos- Rutger en Cas was het Anouar die recht op de keeper schoot. Een minuut later legde Cas goed terug op Rutger, maar zijn schot ging naast. We bleven combineren over meerdere schijven en DOSC liep achter de feiten aan. Ook de combinatie Erik-Teun-Cas-Fabian-Cas en het schot van Teun leverde niet onze tweede op. In de 10e minuut kreeg DOSC de eerste kans na een verkeerde inschatting van Stein. Mart lette echter goed op en redde.
Gelukkig was dit geen reden in te zakken. We bouwden goed op vanuit achteruit via Hidde of Teun. In de 12e minuut werd Fabian aangespeeld door Hidde en via Teun, Erik en Cas en Vos ging het schot naast. Een minuut later was het een mooie steekbal van Teun die Anouar alleen voor de keeper zette. Hij faalde niet: 0-2.

De periode hierna werd iets rommeliger, omdat we teveel lange ballen gingen spelen. De tegenstander kreeg ook weinig tot geen kansen. In de 26e minuut was het Fabian die alleen op de keeper af kwam na een pass van Anouar. De keeper redde mooi, waarna Cas van afstand de 0-3 inschoot. Twee minuten later leek Cas zijn tweede te maken na een combinatie tussen Anouar-Fabian en Rutger. De keeper redde echter uitstekend.
DOSC reageerde een minuut later alert op twijfelen bij Mart: 1-3.

In de slotminuut van de eerste helft werd de ruststand bepaald op 1-4: Hidde speelde Fabian aan die goed Cas aanspeelde aan de andere kant. Zijn voorzet (of was het een schot) werd door Anouar ingekopt. Dit is alles is weer vastgelegd op de bank door onze vaste cameravrouw (Mama Fabian).
De rust werd vooral gebruikt voor de complimenten voor goed spel op dit zware veld.

Met wat wisselingen in de opstellingen (het was immers een oefenwedstrijd) gingen we weer vol op de aanval. Stein speelde Rutger in de diepte aan en kon alleen op de keeper af, ging langs hem heen, werd geraakt door de keeper, deed twee stappen en viel. De scheidsrechter trapte er niet in.
Teun speelde in de 4e minuut goed naar de buitenkant naar Stein. Zijn voorzet werd geraakt door Hidde. Helaas was het weer de keeper die in de weg stond en Hidde niet zijn verdiende goal gaf. Een voorzet van Cas werd een paar minuten later goed weggeboxt door de keeper. Teun zag de keeper daardoor voor de goal staan en schoot, maar wederom was de keeper paraat.
Hidde en Teun leken elkaar goed te vinden op het middenveld. Hun combinatie zette daarna Cas alleen voor de keeper en die schoot 1-5 binnen. Een minuut later kwam Vos alleen op de keeper van de zijkant en zijn pass op Anouar was niet te missen voor de 1-6. De minuten daarna wilden we teveel naar voren, zodat er kansen kwamen voor DOSC, maar Mart stond zijn mannetje 1-op-1. In de 15e was het nog Vos die alleen voor de keeper zijn meerdere moest kennen. Twee minuten later scoorde hij wel na de assist van Cas (1-7).
Daarna was het Mart die nog een paar keer goed redde toen de tegenstander alleen voor hem stond. Rutger schoot op de keeper, was het Vos die 1-8 scoorde (assist Teun), Olivier die alleen voor de keeper niet scoorde en tenslotte Anouar die na een steekbal van Olivier de 1-9 inschoot.

Heren een topwedstrijd. En na de wedstrijd hoorden we dat DOSC twee keer had gewonnen van Saestum. Dit maakte onze prestatie extra mooi.