E1 overtuigend naar winst

Vandaag was het tijd voor de teamfoto, maar waar was Anouar. Volgens Papa even de tijd vergeten, dus werd het een foto zonder hem. Misschien nog met een fotoshop? Olivier en Hidde waren weer wedstrijdfit. Voor de zekerheid was ook Joost uitgenodigd als extra en die speelde een prima wedstrijd.
Na de voorbespreking was het tijd voor de warming up. Als dit een voorteken was voor de wedstijd, dan moesten we ons zorgen maken. Het was mat en beide coaches moesten toch even de jongens op scherp zetten en streng toespreken.

De matheid van de warming up was nergens meer te bekennen vanaf de eerste minuut. De peptalk had gewerkt. De druk op de verdediging van Graveland’s was er continu. Zij kwamer er niet uit. Flitsende combinaties over meerdere schijven leiden tot vloeiende aanvallen. Schoten van Rutger, Anouar en Teun gingen naast of werden gekeerd door de uitstekende keeper. Het was mooi om te zien dat de trainingsoefeningen hun effect hadden. Hidde was als vanouds weer scherp en kwam goed voor zijn man en ook Erik staat overtuigd zijn mannetje. Stein gaf zijn man geen ruimte en kon ook naar voren waarde toevoegen. Ook de aanval kwam goed voor zijn man, zodat de tegenstander geen kans kreeg. In de 19e minuut was het eindelijk raak. Na een goede actie aan de linkerkant van Rutger wist de keeper het schot van Joost nog te keren, maar daarna was het Anouar die eenvoudig de 1-0 intikte.

We bleven goed combineren en kansen creëeren. Na de kopballen van Fabian en Joost, waren het schoten van Rutger, Fabian, Teun die naast gingen of door de keeper werden gered. Ook combinaties over drie-vier schijven werd niet afgerond. De eerste keer dat Graveland’s gevaarlijk werd was met een mooi schot. Maar daar stond Mart, die met een fantastische safe de bal naast tikte. De eerste helft sloten we af met 1-0 en eigenlijk was het enige minpuntje het aantal gescoorde doelpunten.

De tegenstander ging de kleedkamer in voor de rustbespreking en de coaches gaven aan een fellere tegenstander na de rust te verwachten. Nog even een yell en toen weer geconcentreerd aan de 2e helft begonnen. De tegenstander kreeg geen ruimte om uit te verdedigen en dat leverde meteen schoten op van Hidde, Vos ( goed voorbereidend werk van Teun) en Rutger (El Ghazi). Rutger had vandaag zijn vizier minder scherp. In de 7e minuut na rust konden we eindelijk de 2-0 opschrijven. Na een hoge bal van Vos met stuiter over de keeper kopte Cas (“ik raakte hem echt met een haar”) in.

Een mooie corner van Fabian op het hoofd van Vos leidde drie minuten later tot de 3-0. Helaas werd een paar minuten later een mooie aanval van achteruit via Hidde, Joost en Vos (die een lekkere wedstrijd speelde) niet met een doelpunt afgerond. Wederom lag de keeper in de weg. Het combinatiespel werd minder en er werd meer gegaan voor eigen succes met schoten van Anouar (paal), Olivier, Rutger en Fabian. Geen van hem trof doel door de uitstekende keeper. Het eindakkoord kwam na een corner van wederom Fabian op het hoofd van Anouar: 4-0.

In de verslagen gaat het vaak over de aanval en daarom is het goed ook anderen eens in het zonnetje te zetten. Vandaag is dat Fabian. Hij is snel en heeft daarom jaren voorin gestaan, maar de laatste weken heeft hij, ook door blessures, de taken achterin aan de rechterkant op zich genomen en dat heeft hij zeer verdienstelijk gedaan. Niet iedereen was overtuigd van de positie achterin, maar zonder morren (als een echte prof) nam hij de taak op zich en was niet passeerbaar. Volgens mij zoeken we in oranje nog een rechtsachter met speelminuten? Hij heeft grote sprongen gemaakt de afgelopen weken. Vandaag was het zoals beloofd weer rechts voorin. Hij was even wat onwennig en wat ongelukkig met balaanname, maar hij bleef hard werken en gedurende de wedstrijd steeds beter. Met 2 assists heeft hij weer een belangrijke bijdrage aan het team geleverd.

Jarenlang stond hij voornamelijk links voorin en nu is hij in eerste instantie de linksachter: Stein. De eerste wedstrijden van het seizoen was de neiging naar voren wat meer aanwezig. Maar, net als Fabian, pakt hij zijn taak nu uitstekend op en verdedigt geconcentreerd. Ook vandaag zie je dat hij naast zijn verdedigende taken steeds vaker een belangrijke rol naar de aanval speelt met schoten en de aanvallers in kansrijke posities zetten.

Onze “huisfotograaf” van de dag was zowaar positief over het spel. Er kwam toch nog een punt van aandacht “hadden er meer moeten worden gemaakt”. Gelukkig zo kennen we hem weer en blijven wij als coaches scherp. Volgende week mogen we weer de wei in en dan tegen onze medekoploper Vreeswijk.

Groet Jorgen en Erik